Extreme pijn na VKB Reconstructie.

#1
Op 1 augustus heb ik een voorste kruisbandreconstructie ondergaan dmv hamstringtechniek. Ik heb 1 nacht langer (dus 2 in totaal) in het ziekenhuis moeten blijven vanwege extreme pijn. Zo erg dat ik het letterlijk uitschreeuwde. Sinds ik thuis ben is de pijn in de knie langzaam aan het verminderen, maar bewegen lukt nogsteeds niet. Ik kan strekken en dat is het wel zo'n beetje. Naar de wc met krukken is een regelrechte ramp. Dit door de steeds verergerende pijn in mijn kuit.
Nu vraag ik me dus af of er meer mensen zijn die dit zo hebben gehad en of dit normaal is.
Gr Elleke

Re: Extreme pijn na VKB Reconstructie.

#3
Oorzaak van de extreme pijn in de knie wisten ze niet. Ik werd ook niet echt serieus genomen om eerlijk te zijn. Kreeg sterk de indruk dat ze me een aansteller vonden. Zeiden dingen als, stop nou eens met huilen is nergens voor nodig. En de ziekenhuisfysio zei dat t meer de angst was voor pijn dan dat ik echt pijn had... nou, ik had echt pijn. Had niets met angst temaken. Dus dat was ook al niet echt prettig.
De eerste nacht heb ik een morfine pomp gehad, die was om 6uur 's morgens al leeg. En daarna morfine oraal. Ik slik al 3 jaar oxycodon voor mijn rug, maar nu extra.
Waar moet ik op letten als het trombose is in de kuit? Aangezien ik in het ziekenhuis toch niet serieus genomen word wil ik ook pas bellen als t nodig is. Maar als dit dus een alarmbel is daarvoor, vind ik t vreemd dat ze het niet hebben opgemerkt. Aangezien ik 1 dag na operatie al klaagde over pijn in mijn kuit. Gr Elleke

Re: Extreme pijn na VKB Reconstructie.

#4
Beste Elleke,

Pijn in de kuit is voor mij altijd een puntje om trombose been uit te sluiten. Het is meestal niet aan de orde, maar je moet er wel bedacht op zijn. https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... ombosebeen
Bij een VKB operatie kunnen zenuwen overgevoelig worden. Of juist dat er geen gevoel meer ontstaat op de huid (zoals op dit forum al naar gevraagd is) dus na een operatie kunnen heel veel oorzaken aanwezig zijn voor de pijn. Als de pijn niet te verklaren is, probeer met pijnmedicatie rustig te gaan bewegen met de knie. Neem eventueel contact op met je huisarts of fysiotherapeut en laat je knie op dit moment beoordelen.

Succes!

Re: Extreme pijn na VKB Reconstructie.

#5
Beste lezer, ik ben op maandag 16 mei geopereerd aan mijn vkb. De eerste dagen waren zwaar (vooral Snachts geen slaap) maar met medicatie wel te doen. 6 dagen na mijn operatie begon ik extreem veel pijn te krijgen rond mijn kuit en knie tot het punt dat ik niet meer wilde op staan om naar de wc te gaan omdat dit simpelweg gewoon te pijnlijk was. Ik vond dit heel vreemd aangezien ik in de dagen daarvoor prima met mijn krukken de trap af kon om in de woonkamer te zitten. Aan de buitenkant van mijn bovenbeen voelt alsof er een grote blauwe plek zit (wrijven is al pijnlijk) ik kan niet langer meer op mijn zij liggen en als ik mijn bewegingsoefeningen wil doen ervaar ik pijn in mijn kuit. Kan iemand mij vertellen wat ik kan doen of wat dit mogelijk kan zijn? Ik ben zelf een beetje bang dat het trombose is namelijk.

Re: Extreme pijn na VKB Reconstructie.

#7
Hallo de klachten die ik hier lees komen mij erg bekend voor. Ook enorm veel last van mijn kuit en voelt als continu kramp. Ook niet op willen staan om naar de wc te gaan vanwege te veel pijn.

Ben al bij het ziekenhuis geweest voor controle op tromboze. Maar werd me verteld dat het dat jiet was en het wel over zou gaan.

Hebben jullie nog dingen ervaren die helpen met de pijn en het verminderen