BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Cuff repair

Afgelopen dinsdag geopereerd aan cuff repair en het is inderdaad geen pretje.
Enigste wat helpt is ocycondon maar daar krijg ik hartkloppingen van.
Slapen is niet te doen.half zittend op de bank slapen.
In bed is niet te liggen ook niet met veel kussens.
Na 4 dgn totaal geen minder pijn , maar nog steeds scherp.
Hoop dat het snel beter gaat. En weer kan slapen

Re: Cuff repair

Pijnstilling is iets om met een arts te bespreken, als de gewone, vrij verkrijgbare niet voldoende werken.
En daarover kun je beter naar drogist of apotheek gaan, dan krijg je deskundiger advies dan wanneer je mensen op een forum vraagt.
En als voorgeschreven medicatie niet voldoende werkt,is dat al helemaal iets om met je behandelend arts te bespreken. Die kan dan dan naast pijnstillers soms iets geven wat de scherpe kantjes er af haalt of om beter door te slapen.

Re: Cuff repair pijnstilling nacht

Ik wordt over 3 weken geopereerd aan rotator cuff repair, pees totaal reptuur door fietsongeluk. Ik heb zo veel nachtelijke pijn ondanks zware pijnstillers. Hebben jullie tips? Welke(langwerkende) pijnstilling e.d. dank alvast.

Re: Cuff repair

Dan is het een overwogen beslissing en voor u voormoedelijk de beste. Niet iedereen is hetzelfde, als het maar goed overdacht is door u en door de orthopeed. Succes met het herstel

Re: Cuff repair

Goedenavond, de pijn en de beperking die ik nu ervaar, maakt dat ik toch, na een tweede gesprek met de orthopeed, besloten heb om mij toch te laten opereren. Ik ben niet over één nacht ijs gegaan, verschillende medische mensen gesproken, nu hopen dat het mij gaat brengen wat ik voor ogen hebt. Ik zie er vreselijk tegenop, maar denk dat ik geen andere keuze heb.......

Re: Cuff repair

Hoi Monique,

Een dappere orthopeed ;)

Een terug getrokken spier met vetweefsel er al om heen, een jaar geleden ontstaan. Zeer discutabel of dat effect gaat hebben.

Wat zijn jou klachten? Wat wil je weer kunnen? Is het pijn wat het probleem is?

Re: Cuff repair

Goedenavond, bedankt voor de snelle reactie, de orthopeed heeft alleen gezegd, dat als ik niet laat opereren dat er op termijn een schouderprothese in moet, meer niet. Mijn probleem met de schouder is ruim een jaar geleden begonnen, afg februari foto's en een echo, daarna een injectie, hielp korte tijd, vorige maand een MRI waarop je duidelijk zag dat de pees door de midden was en zich terug getrokken had met vetweefsel erom heen in mijn schouder. De orthopeed durft het nog wel aan om te opereren, ik ben 57 jaar.

Re: Cuff repair

Hoi Monique,

Oei, ik begrijp je dilemma's. Een cuffrepair is zeker niet altijd zaligmakend, zeker niet met een reumatisch aandoening.

Heeft de orthopeed of fysiotherapeut jou meegenomen in de voor- en nadelen van opereren en het traject van niet opereren?

Wanneer is het een operatie indicatie:
- acuut ontstaan (door een val of ongeluk, blessure)

Dat is het belangrijkste. Dus hoe is het bij jou ontstaan?

Daarna wordt gekeken naar:
- leeftijd
- kwaliteit van je pezen, om uberhaupt te kunnen hechten
- en natuurlijk wat wil je weer bereiken, een topsporter volleybal verwacht meer van zijn/ haar schouder dan een persoon die niet aan bovenhandse sport/ hobby/ werk doet.

Het traject na een operatie is lang, en zeker niet altijd zalig makend. De meeste mensen leveren bewegingsvrijheid in.
Herstel zonder operatie heeft in veel gevallen hetzelfde resultaat. Alleen het duurt langer voordat de pijn weg is. En een belangrijke reden, is de vergoeding. Na een operatie krijg je (na de 20ste behandeling fysio) alles vergoed. Zonder operatie ben je afhankelijk van je aanvullende verzekering.

Dus het is vaak helaas niet te zeggen wat het beste is voor iemand. Maar met jou reumatische aandoening begrijp ik je dillema. Het is zeker een factor die herstel in de weg kan staan.
Overleg met de arts/ fysiotherapeut of second opinion, de beslissing maak jij altijd zelf. Alleen dat is pas mogelijk als je alle informatie hebt.

Succes

Re: Cuff repair

Hallo, ik moet binnenkort geopereerd worden aan een afgescheurde pees in mijn schouder. "Scopische" cuff repair, ik heb ook sclerodermie (bindweefsel reuma). Ik zie er erg tegenop, en lees ook dat er met trainen misschien ook goed resultaat te behalen is. Wat moet ik nu doen? Een second opinium? Of trainen of toch opereren....

Re: Cuff repair

Beste Carmelina,

Ik zou geen operatie doen voor kleine scheurtjes in de rotator cuff. Ik ben zelf schouderchirurg en ik doe in principe alleen een hersteloperatie als de pees door een ongeval helemaal is afgescheurd.

Als ik het zo lees heb jij kleine 'rafel' scheurtjes in de cuff pezen. Dat is (gelukkig) heel iets anders dan een volledig afgescheurde pees. Maar het kan wel vervelende schouderklachten geven. Het kan zeker 1 tot 2 jaar duren voordat dit soort klachten voorbij gaan.

Voor meer informatie, zie https://baukekooistra.nl/rotator-cuff-repair/

Vriendelijke groet,

Bauke Kooistra
Orthopedisch chirurg
Medische Kliniek Velsen