BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Pijn door piriformis

Hoi Marianne,

Luisterend naar je verhaal vermoed ik ook dat de oorzaak in je onderrug zit. Een hernia op jou leeftijd komt ook eigenlijk nooit voor. En daar zijn jou klachten ook te wisselvallig voor. Eerder zal ik denken aan problemen in de onderrug die ontstaan naarmate we ouder worden. Dit kan zijn slijtage, het dunner worden van de tussenwervelschijven.
De medische term kan zijn spondylose https://www.hierhebikpijn.nl/klachten/spondylose

Jou klachten komen hier overeen, vooral pijn tijdens lopen is hier kenmerkend voor. De meeste rugklachten verminderen juist door te lopen.
Zeker nu je aan beide kanten klachten gaat krijgen is piriformis nog minder voor de hand liggend.

Een röntgenonderzoek kan dit bevestigen of juist ontkrachten, en dan kunnen we verder zoeken. Behandeling bestaat uit gedoseerd rust nemen en fysiotherapie.

Succes!

Re: Pijn door piriformis

Hallo veel dank voor je reactie.
Ik heb nooit last van klachten in mijn lies. Het is pijnlijk om mijn rug bol te maken. Het lukt mij soms niet om veters te strikken o.i.d.
Zitten gaat meestal best wel, soms heb ik echt flinke pijnscheuten ( net als soms bij de tandarts, dat zal wel zenuwpijn zijn )
dan kan ik absoluut niet zitten.
Soms ( nu ook ) is de pijn zeurderig, het zitten lukt wel, de pijn straalt uit naar mijn dijbeen en kuit.
Opstaan uit bed is pijnlijk, liggen is de beste houding maar ook dan voel ik pijn. Meer zeurderige pijn.
Gisteren ging ik even wandelen en toen had ik echt duidelijk pijn in mijn bilregio. In het begin altijd links, nu begint rechts met wandelen ook
wat pijnlijk te worden, m.n. in bovenbeen achter.
Ik zou zo graag willen weten wat het is. De huisarts deed mij een test doen en gek genoeg ging het op dat moment best goed en de huisarts concludeerde dat ik geen last had van hernia. Toen ik een half uur later in mijn auto stapte had ik weer een flinke pijnscheut.
Vreemd en heel vervelend, ik hoop dat ik er achter kom wat de oorzaak is.

Re: Pijn door piriformis

Beste,

Wat vervelend van je klachten. Ik begrijp dat dit heel onduidelijk is voor jou. Gezien je verhaal zal ik eerder denken dat de oorzaak in je rug zit. Piriformisklachten geven eigenlijk nooit uitstraling naar de rug toe.
Het kan natuurlijk altijd een combinatie zijn.

Hoe gaat het zitten? Kun je op je bil zitten?
Hoe gaat het bukken?
Kun je nog je rug hol en bol maken? En wat geeft meer klachten een holle rug of een bolle rug?

Bij piriformisklachten is zitten op de bil heel pijnlijk. Vooral heel lokaal in de bil.

Heb je ook last van je lies?

Dry needling is niet pijnlijk, maar ik begrijp dat het eng klinkt. Dry-needling bij piriformisklachten is ook lang niet altijd zinvol, omdat de spier echt heel diep ligt. We zullen eerst moeten kijken wat de oorzaak is, rug of bil? Dan kunnen we jou beter advies geven.

Pijn door piriformis

Hallo ik heb een vraag m.b.t. piriformis. Ik heb sinds ongeveer1.5 jaar pijn in mijn onderrug, bil met uitstraling naar dijbeen en kuit.
De pijn verschilt in intensiteit, soms flinke pijnscheuten vanuit rug of bil doortrekkend naar mijn kuit. Of pijn alleen in mijn kuit.
Soms ook heb ik dagen met weinig hinder. Dan is mijn rug of been gevoelig maar niet echt heel pijnlijk.
Ook heb ik regelmatig kuitkramp.
Soms heb ik enorme pijn als ik begin te wandelen en dan merk ik dat de pijn vermindert na ongeveer 3 kwartier wandelen. Met tennis ben ik kort geleden gestopt.
Eigenlijk kan ik er geen chocola van maken, zo wisselend is het beeld.
Een osteopaat heeft geconstateerd dat de oorzaak ligt bij de piriformis. Er is nog nooit een scan o.i.d. gemaakt.
De fysio heeft het over dry needling gehad maar ik moet er niet aan denken. Het lijkt me zo pijnlijk. Zou er nog een alternatief zijn voor behandeling en herstel? NB. Ik ben 68 jaar oud, ik doe wel aan sport ( tennis) maar niet intensief. Ik heb dit nu on hold gezet. Graag jullie advies.