BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Piriformissyndroom

Beste Kat,

Het piriformissyndroom wordt eigenlijk nooit geopereerd. Ik weet dat sommige het wel doen, maar zoals de aandoening al zegt is het een syndroom. Wat wil zeggen dat het een verzamelnaam is van bepaalde klachten. Op een MRI of tijdens een operatie wordt weinig gezien wat problemen geeft. Vandaar dat er veel discussie over is bij specialisten en wetenschappers wat het nu precies is. Wanneer specialisten er onderzoek naar doen zien ze weinig afwijkingen. Dus ook weinig mogelijkheden tot opereren. Soms zetten ze nog een injectie.
Opereren zal alleen zinvol zijn als er echt een afwijking rondom de piriformis gezien wordt.

Re: Piriformissyndroom

Beste fysiotherapeut,heup laten onderzoeken en is oké vervolgens ook mri rug gehad besluit cyste. Ben nog geen stap verder. Nog steeds pijn aan bil been, ook geregeld tijdens wandelen en ook 's nachts. Nog geen andere
diagnose gesteld.
Nog steeds ben ik benieuwd naar mensen die een piriformis operatie gehad hebben.
Ik hoop op de hoogte gebracht te worden.

Re: Piriformissyndroom

Beste Amelie,

Wat vervelend van jou klachten. Is er ook ooit een MRI van jou onderrug gemaakt? Of is jou heup gewricht zelf goed onderzocht? Piriformis syndroom kan geen tintelingen geven op je zitvlak. Ook pijn in de lies is niet kenmerkend voor piriformis syndroom.

Ik zal zeker niet gaan opereren, piriformis syndroom (de verdikte spier) is altijd een gevolg. Hij verdikt niet zomaar, dat doet hij als hij overbelast raakt. Meestal omdat er disbalans zit en hierdoor harder moet werken. Als injecties geen zin hebben, zal ik eerst duidelijke uitleg willen en goed onderzoek wat nu de klachten verklaard.

Succes!

Re: Piriformissyndroom

Piriformis syndroom.
Mijn symptomen zijn : pijn en brandende tintelingen pijn bij het zitten, bij direct neerzitten tot ik een tijdje lig. Dan verdwijnt de pijn. Hevige pijn direct wanneer ik op de fiets zit. Deze pijn situeert zich tegen schaambeen en tussen zitknobbel. Fietsen kan ik niet meer.Wandelen gaat goed.


Pijn in de lies en pijn bovenop de bil : regio heupaductor. Tintelingen regio zitvlak, bepaalde zenuw banen soms tot in ondervoet. Deze komt op en verdwijnt. Meestal weinig last v deze tintelingen.
Na Emg door fysiotherapeut vastgesteld dat het gaat om piriformis syndroom.
Behandeling :* 3 x injectie om de gezwollen spier te verdunnen.
Bij Dr Mortier Veurne in behandeling. Injecties zouden voor littekenweefsel zorgen. Daarom stelde hij operatie voor. ( operatie ka' ook littekenweefsel geven.) Weinig uitleg over de risico's... Iets vervelends in de rug.. Wat juist..??? 3 spuitjes nadien..
Ook ik weet niet wat te doen. Wachtr' tot het over gaat? Operatie? Goed informeren kan nooit kwaad
Wie herkent deze symptomen? Wie kent nog een ervaren dokter voor dit probleem?
Groeten
Amélie

Re: Piriformissyndroom

Hallo Janny, laat aub een reactie achter. Hebben ze nu de gehele piriformis verwijdert. Heeft het geholpen. Ik heb zelf ook 2 jaar hevige pijn.
Vanalles geprobeert, niks helpt.

Graag een berichtje plaatsen.

Groetjes Mat

Re: Piriformissyndroom

Beste Janny,

Mag ik vragen hoe het nu met je gaat? Ben je nog ene keer terug gegaan naar Dr. Mortier in Veurne?

Mvg Maikel

Re: Piriformissyndroom

Hallo, ja zoals ik in mijn volgende berichtje heb geschreven is de zenuw vrijgemaakt Door de spier gedeeltelijk door te snijden ook heeft hij littekenweefsel weggehaald wat na 9 jaar is ontstaan na een blessure ad piriformisspier wat weten we niet. Als ik pijn heb kan ik er niet doorheen wandelen dit blijft erg veel pijn doen. Als de pijn is uit te houden dan is wandelen wel mogenlijk. Ik was in nov weer gaan zwemmen 2 keer per week baantjes trekken dat is erg lekker maar ook alleen wanneer de pijn is uit te houden en die dagen zijn schaars! Ik ga 20 feb weer na 4 maanden naar België terug en hoop dat de arts met een nieuwe oplossing komt, mischien de gehele spier verwijderen. Ik doe zoveel de spier uitrekken en dat kan ook zover dat ik denk dat het gedeeltelijk doorsnijden niet voldoende is geweest.Ik zal jullie hier van op de hoogte houden! Ja deze spier is erg hardnekkig. Ik ben benieuwd hoe jij hierover denkt.
Grts Janny

Re: Piriformissyndroom

Beste Janny,

Wat heftig! Mag ik vragen wat er tijdens de operatie is gedaan? Ik vermoed dat de piriformis is aangepakt zodat deze geen druk meer kan geven op de zenuw? Maar als na twee weken de klachten terug komen, is dit nog niet voldoende geweest. Of er moet nog een andere oorzaak zijn. Wat zegt de orthopeed ervan? Als je alle therapieën al geprobeerd hebt wordt het lastig. Meestal is zenuw pijn ook geen pijn waar je doorheen kan bewegen.

Hoe gaat het wandelen?