BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Fat-pad atrofie/syndroom

Dank voor jullie reacties.
Ik probeer op dit moment de Kybun schoenen. Het is de bedoeling dat je deze zónder steunzolen draagt. Mijn hiel tape ik nog wel in. Het 'wennen' kan even duren, maar ik zal mijn ervaringen hier delen. Op de website van de fabrikant staan ook positieve recensies van mensen met fat pad syndroom, maar ik ben door de jaren heen wel sceptisch geworden. Laten we hopen op het beste.
Robbert

Re: Fat-pad atrofie/syndroom

Sluit mij aan. Zou fijn zijn om met en van elkaar te leren. Heel herkenbaar de klachten zoals je ze beschrijft Robert.
Bij mij ook doorgezakte voorvoet en naar binnen kantelende enkel in linkervoet. Orthopeedden weten hier nauwelijks of niks van af. Ik vrees dat zelfs de klachten die bij vetkamerschade horen worden aangezien voor andere aandoeningen. Heb nu in elke voet spuit gehad omdat de klachten die ik vertelde de Orthopeed betitelde als Tarsaal tunnel syndroom.

Re: Fat-pad atrofie/syndroom

Hallo Robbert en allemaal,
Ik ben er stil van. Zo goed verwoord, precies zoals het is. Het lijkt mij heel goed en fijn om met elkaar in contact te komen.
Wellicht een stukje expertise op te bouwen samen.
Omdat het blijkbaar nodig is…
Rebecca

Re: Fat-pad atrofie/syndroom

Beste allen,
Sinds een jaar of drie heb ik nu fat pad syndroom aan de rechterhiel, demping bijna nul. Recent ben ik 33 geworden en deze diagnose heeft een flinke impact op mijn leven. Vooral het eerste jaar was het naast fysiek ook mentaal heel zwaar, te weten dat je bij alles wat je doet in je leven voortaan na moet denken of het 'kan'. Als ik nu naar de winkel ga, kan ik vanavond dan nog lang genoeg staan om te koken? Als ik met vrienden in de stad afspreek, kan ik daar dan zitten? Eigenlijk vanaf het moment dat je je voet uit bed zet 's ochtends tot je 's avonds er weer in gaat, ben je bewust van je mobiliteit.
Tegenwoordig heb ik geen pijn meer aan mijn rechterhiel, maar ik merk het wel als het te veel wordt. Dan bouwt de druk als het ware op, word ik me er steeds bewuster van en gaat het 'zeuren'. Dat is ook het teken dat het genoeg is en dat ik rust moet nemen. Doe ik dat niet, dan kan het heel pijnlijk worden. In de praktijk komt het erop neer dat een rondje over de markt in de ochtend kan, in het huis nog huishoudelijke taken uitvoeren, krachtsport training en 's avonds koken. Dat lijkt heel wat, maar een wandeling maken zit er niet meer in, een museum bezoeken kan niet in één keer, op een verjaardag moet ik zitten, en op visite naar mensen zonder parkeerplaats of OV voor de deur wordt een logistieke onderneming.
Ik draag zooltjes met veel demping en ik tape mijn rechterhiel in. Die combinatie zorgt ervoor dat ik nog redelijk wat kan, maar het is niet meer zoals vroeger en dat wordt het ook nooit meer vrees ik. Dat stemt soms zeer pessimistisch, maar ik ben blij (sorry voor de woordkeus) dat ik niet de enige ben die worstelt met het dagelijks leven.
Ik zou graag met anderen in contact komen om hier over te praten, ervaringen uit te wisselen en informatie te delen. Ik heb het gevoel dat naast wat websites (die allemaal hetzelfde zeggen) heel weinig bekend is over deze aandoening. Huisartsen, fysiotherapeuten en ander medisch personeel zijn vaak totaal onbekend hiermee is mijn ervaring, en dat vind ik jammer. Ik zou namelijk ook graag professioneel advies willen, naast: "Fat pad syndroom, geen behandeling mogelijk, ga maar zooltjes halen."
Groeten, Rob

Re: Fat-pad atrofie/syndroom

Gast schreef: Hallo Zeliha , we kunnen een keer bellen hoor! Als je een mail stuurt naar de beheerder kunnen zij contact faciliteren. We krijgen dan van hun elkaars mailadres. Groetjes en sterkte Rebecca
Gast schreef:
17 sep 2021, 19:26

Rebecca, ik kan het mailadres van de beheerder niet vinden.
Ik probeer het zo. Mijn telefoonnummer is 06-15160955.
Groetjes.

Re: Fat-pad atrofie/syndroom

Hallo Zeliha , we kunnen een keer bellen hoor! Als je een mail stuurt naar de beheerder kunnen zij contact faciliteren. We krijgen dan van hun elkaars mailadres. Groetjes en sterkte Rebecca

Re: Fat-pad atrofie/syndroom

Angelique schreef:
03 sep 2021, 14:49
Wat fijn om al deze reacties te lezen, ik ga zo een fat-pad groep aanmaken op Facebook, ik hoop dat mensen daar veel aan hebben als lotgenoten
Wat is de naam van de faceboekgroep.

Re: Fat-pad atrofie/syndroom

Gast schreef:
14 sep 2021, 18:02
Hallo Zeliha,
Welkom op dit forum!
Wat naar de pijnklachten die je omschrijft. Ik was heel nieuwsgierig naar een operatie in het buitenland met vet. Heb jij al een idee waarheen dat kan laten doen?
Groetjes Rebecca
Hoi Rebecca,
Helaas wordt zo'n vettransplantatie (autologus foot fat grafting) voorzover ik weet in de Vs gedaan. Hier in Europa ben ik nog niks tegen gekomen. Het kost zo'n 5500 dollar beide voeten.
Misschien kunnen we een x bellen. Ik weet niet of ik hier mijn telefoonnummer mag achterlaten.

Re: Fat-pad atrofie/syndroom

Hallo, ik ben net naar een gesprek geweest om een invalidenparkeerkaart aan te vragen. Ze gaan nog in beraad, maar de eerste uitspraak hierover is: niet. U moet meer bewegen. Iedereen , wij ook hebben wel eens pijn. Pijn hoort erbij..