BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Posterieur enkel impingement syndroom (PEIS)

Hoi Carine,

zijn de pijnklachten nog hetzelfde als vóór de operatie of wel veranderd in karakter/locatie/intensiteit? En moet je nog terug bij de orthopeed of ben je daar wellicht al op controle geweest en zo ja wat waren zijn bevindingen?

Mvg

Re: Posterieur enkel impingement syndroom (PEIS)

Beste, nee er is geen verschil na het stoppen alleen is de pijn erger geworden na de injectie met kenacort.
ik heb de foto bijgevoegd die geeft misschien meer duidelijkheid want ik weet niet of er spraken is van een extra stukje bot.
Afbeelding

Re: Posterieur enkel impingement syndroom (PEIS)

Hoi Mike,

Zijn je klachten verminderd sinds dat je gestopt bent met de oefeningen?
Ja, het kan door je werkhouding komen, als je veel op je knieën zit en hierbij niet op je tenen steunt, maar de voet op de wreef ligt als het ware. Kan wel een impingement aan de achterzijde ontstaan.

Weet je of het impingement komt door een extra stukje bot op die plek?

Re: Posterieur enkel impingement syndroom (PEIS)

Beste,

De oefeningen daar ben ik mee gestopt toen bekend was uit de MRI dat er geen probleem aan de achillespees is, dat is nu ongeveer 11 weken geleden.

De pijn klacht die ik in eerste instantie had was heel af en toe kramp of pijn en vooral een pijn scheut als ik bijvoorbeeld tijdens het traplopen naar beneden ipv de volledige voet ik op alleen mijn hiel stond. Daarom dacht de fysiotherapeut ook dat het aan de achillespees lag.
Het enigste wat ik kan bedenken dat een oorzaak kan zijn is mijn werkhouding. Werk in de installatietechniek en zit dan ook vaak op mijn knieën. en wellicht dan ook met gevouwen voet.

Re: Posterieur enkel impingement syndroom (PEIS)

Hoi Carine,

Je hebt bij een enkel een voorste en achterste impingement. Deze kunnen ontstaan na een trauma, maar dat gebeurt niet vaak. Is er al een MRI of iets dergelijks gedaan om te onderzoeken wat er met je enkel aan de hand is?
Gaat de arts opereren en oplossen wat hij tegenkomt in je enkel?

Wat zijn je klachten?

Een impingement kant, een los stukje bot of kraakbeen kan (na zo'n trauma) maar ook een botkneuzing is nog goed mogelijk (hier kun je operatief weinig aan doen) impingement en los stukje bot wel, dan werkt een operatie heel goed.

Dus ja, bij een impingement is een operatie zeker zeer zinvol.

Re: Posterieur enkel impingement syndroom (PEIS)

Hoi Mike,

Met de genoemde oefeningen moet je geen impingement krijgen, het is juist bij de tenen naar beneden bewegen dat een inklemming aan de achterzijde ontstaat. https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... mpingement

Het kan zijn dat je tijdens het voetballen wel last hebt gehad van je impingement. En dat dit nooit achillespeesklachten zijn geweest. Heb je al geprobeerd om een tijdje rust te pakken (geen oefeningen) en kijken wat dit met de klachten doet. Als de klachten zijn ontstaan door de oefeningen (Wat wel kan, alleen niet de impingement klachten) moet dit verminderen als je de oefeningen niet doet (wel een aantal weken stoppen dan)

Vermoedelijk heb je twee klachten, een impingement, en daarnaast overbelasting klachten gekregen door ineens super veel te oefenen op de spieren, pezen aan de achterzijde van je enkel.

Maar je voetbalt al 10 jaar niet meer, toch ben je nu naar een fysiotherapeut gegaan i.v.m. klachten rondom de achterzijde van je voet. Wat waren deze klachten?

Re: Posterieur enkel impingement syndroom (PEIS)

Hallo,

Ik heb na een val al 3 jaar last en pijn aan mijn enkel.
De dokter denkt aan impingement van de enkel en gaat een kijkoperatie uitvoeren.
Ik heb ook een verdikt ligament na de val gekregen.
Is deze operatie succesvol ?

Re: Posterieur enkel impingement syndroom (PEIS)

Beste Fysiotherapeute,
Bedankt voor u reactie, het is voornamelijk erg bijzonder omdat ik van 2009 tot 2011 aan voetbal deed maar door mijn achillespees hier mee gestopt ben. daarvoor heb ik aan turnen gedaan maar dat was ergens in 1995, en verder doe ik alleen aan fitness. en de echte pijn klachten zijn naar mijn mening begonnen tijdens de oefeningen, (Towel stretch, standing calf stretch en heal raises) of dit heeft misschien een onderliggend probleem geactiveerd. Ik had via via gehoord dat het mogelijk is om een tweede injectie zou kunnen helpen, maar ik weet niet of dit wel kan.
cron