BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Enkel verzwikt

Hoi Yvette,

Fijn dat je nog een update geeft. Goed om te horen dat het vooruit gaat, hopelijk wel je weer snel hersteld.

Succes!

Re: Enkel verzwikt

Omdat mijn topic toch best vaak bekeken wordt, up date ik nog maar even, misschien heeft iemand er wat aan.
Net weer bij de fysio geweest, enkel is gelukkig wat minder dik inmiddels en kon nu getaped worden. Ik mag hem alleen nog steeds niet belasten de komende 3 week, hele dag voetje omhoog hoeft niet meer, maar toch wel zo veel mogelijk rust geven. Na 3 week gaat ze kijken of ze de enkel wat los kan gaan maken en kan bewegen. En afhankelijk hoe dat gaat en voelt, mag ik hem rustig weer gaan belasten en beginnen met revalideren, wel met krukken en tape of brace de eerste tijd.
Het leed dat stoeprandje heet.......

Re: Enkel verzwikt

Hoihoi,
Ik zou nog even een up date geven hoe het nu gaat. Gister was ik weer bij de fysio om te kjjken ze mijn voet al zou kunnen tapen. Ze vond dat het nog erg dik was en heeft me toch eerst naar de huisarts gestuurd. Daar vanmorgen geweest, mocht voor de zekerheid gelijk door naar het ziekenhuis voor een foto. Daar was gelukkig geen breuk op te zien, ook daar zeiden ze dat de banden wel flink beschadigd zijn ( wat de fysio op de echo idd al gezien had). Ik heb nu voor nog 10 dagen een drukverband gekregen en volledige rust, om de zwelling te verminderen. En weer naar de fysio om te tapen voor een aantal weken. Met haar kan ik dan de verdere revalidatie gaan doen.
Groetjes Yvette

Re: Enkel verzwikt

Hoihoi,
Weer bedankt voor het antwoord! Ik ben net terug van de fysio, en het blijkt dat ik mn enkel toch met een ogenschijnlijk kleine misstap flink geblesseerd heb. Ze heeft eerst aan de enkel gevoeld en wat testjes gedaan, en daarna een echo gemaakt. Ze vermoedde na de eerste testjes al dat de banden zwaar verrekt en waarschijnlijk gescheurd zijn.Op de echo was te zien dat er in elk geval 2 bandjes bijna helemaal afgescheurd zijn,ze zitten nog met wat vezeltjes aan elkaar. Omdat de hele enkel heel erg gezwollen is, heeft ze hem nu eerst ingepakt met een drukverband ( met watten ) en moet ik in ieder geval eerst 2 weken volledig rust houden ,24/7 voet omhoog. En als het daarna hopelijk zover afgezakt is dat er tape om kan, zei ze al dat ik dan nog zeker 4 tot 8 week mn voet niet belasten mag, afhankelijk hoe snel de tape erom kan. Daarna revalidatie met tape of brace...... Waar ik dus dacht dat het beter was afgelopen dan de vorige keer, was het toch ietsje erger...... Want toen was ik met 5 dagen drukverband en 6 week tape vanaf en mocht met de tape gelijk weer voorzichtig beginnen met belasten. En hoefde ik alleen met sporten een brace te gebruiken de eerste maanden.

Nogmaals bedankt voor jullie adviezen!
Groetjes Yvette

Re: Enkel verzwikt

Beste Yvette,

de vragen zijn geen probleem, waar mogelijk helpen we graag even mee. Goed dat je vandaag bij de fysiotherapeut terecht kunt, hopelijk weet je daarna een beetje meer. De verklaring voor de pijn die niet of nauwelijks aanwezig is tijdens de verzwikking, maar wel meer optreedt in de periode daarna is het feit dat het herstelproces van de enkel nu in volle gang is. Dit leidt tot een verhoogde gevoeligheid van de gekwetste banden en dat is ook de reden dat de minste bewegingen mogelijk al gepaard gaan met pijnklachten.
Succes bij de fysiotherapeut en je mag ons altijd even laten weten hoe het gegaan is.

Groetjes

Re: Enkel verzwikt

Is het ook te verklaren waarom de pijn die ik voelde tijdens en meteen na het verzwikken veel minder erg was dan wat ik nu voel? Nu is het inmiddels echt wel vergelijkbaar met toen ik eerder mijn enkelbanden gescheurd had, alleen was dat toen gelijk toen het gebeurde zo en kon ik gelijk niet meer staan of lopen. Nu duurde het 2 dagen tot de zwelling en de pijn net zo waren als toen.
Sorry trouwens voor de vele vragen......

Re: Enkel verzwikt

Hoi,
Bedankt voor je reactie!
Gelukkig dat ik het niet erger heb gemaakt door er nog op te lopen! Als het gelijk zo dik was geworden,net als bij mijn andere enkel toen, zou ik dat niet geprobeerd hebben.......
Sinds gister zit ik idd steeds met mijn voet omhoog. Als ik het verband eraf haal om te koelen, verergert gelijk de pijn. Zit het er daarna weer om, zakt het weer af. De zwelling zakt overigens nog niks af .
Morgen kan ik bij de fysio terecht om er naar te kijken, ze had het er over dat ze waarschijnlijk een echo gaat maken om de schade aan de banden te bekijken. Hoop dat het mee valt......
Groetjes Yvette

Re: Enkel verzwikt

Beste Yvette,

je zult het niet erger gemaakt hebben door er nog even op door te lopen, de toegenomen zwelling is een lichaamseigen reactie na (over)belasting op je tijdelijk verzwakte enkel. Hoe lang de zwelling aanhoudt is moeilijk te beredeneren, dat hangt voornamelijk af van de ernst van de kwetsuur (dit kan variëren van een aantal dagen tot 1-2 weken, ook weer afhankelijk van de hoeveelheid belasting je met de enkel onderneemt), veel koelen en de voet hoog houden is en blijft daarin het beste advies. Verband met of zonder watten maakt eigenlijk geen verschil. Veel succes met je herstel!

Groetjes

Re: Enkel verzwikt

Hoi,
Bedankt voor je reactie en advies! Ik zal deze week even contact opnemen met de fysio!
Van mijn andere enkel heb ik 2x de banden gescheurd, toen kon ik er echt gelijk geen stap meer op lopen en werd het ook gelijk super dik. Daarom dacht ik dat het deze keer wel mee viel, omdat ik nog gewoon verder boodschappen gedaan heb en er maar een klein eitje op kwam......
Zou ik het dan erger gemaakt hebben door er nog 2 dagen op door te lopen? Omdat de zwelling in die 2 dagen wel heel veel meer geworden is. Gelukkig heb ik vandaag alleen maar met mn voet omhoog gezeten. Nu is de pijn ook weer beter te doen dan vanmorgen. Ik heb er trouwens een verband om zonder watten eronder, is dat wel goed? En na hoelang moet de zwelling weer minder worden?
Nogmaals bedankt voor je advies, groetjes Yvette