BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Last van vingers

Hoi Carla,

Ai, vervelend voor je. Ja dat kan een triggervinger zijn. Dit kun je het beste lasten controleren door een handentherapeuten, deze is gespecialiseerd in klachten van de hand en vingers en kan jou hierin het beste advies/ behandeling geven. Je kan hier eventueel zoeken op handentherapeut www.hierhebikpijn.nl/praktijken.

Succes!

Re: Last van vingers

Pijn aan middelvinger al een tijdje. Sinds kort word ik wakker en staat mijn middelvinger kromming 3 stukjes gebogen. Moet zelf mijn vinger voorzichtig recht zetten en dat doet zeer. Is dit trigger?

Re: Last van vingers

Beste,

Wat vervelend voor je vingers. Zwelling na een activiteit betekend dat je, je vingers hebt overbelast. Dus je hebt ze met het werken overbelast. Ik vermoed dat je toch hebt doorgewerkt. Dan is twee weken rust niet voldoende om dit weer te laten herstellen.

Ik zal je wel adviseren naar een handtherapeut te gaan. Handen en vingers zijn zo belangrijk. Een handtherapeut kan goed onderzoek doen en vertellen wat er met jou vingers aan de hand is. Of er toch iets beschadigd is, of dat het inderdaad een kwestie van rust is. Eventueel kan een spalk gemaakt worden (die ook nat mag worden) om toch dingen te kunnen blijven doen.

Succes!

Re: Last van vingers

Ben 6 weken geleden met de fiets gevallen en heb sindsdien last van mijn hand. (Ook van linker dijbeen, die werd ingezwachteld en heb r geen last of pijn meer van, nog een kleine bobbel) ik werk in de huishoudelijke zorg, heb een wringemmer te leen en ben 2 weken na de val gaan werken. Na werken waren mijn vingers flink gezwollen, de knokkels en vingerkootjes pijnlijk. Na 2 weken werken naar de dokter omdat er geen verandering plaatsvond. Weer 2 weken thuis nog steeds hetzelfde verhaal.

Re: Last van vingers

Laat er inderdaad een handtherapeut naar kijken. Die kan onderzoeken wat er aan de hand is en je advies geven. Handen en vingers zijn een vak apart. Je vindt een handfysiotherapeut via https://www.hierhebikpijn.nl/praktijken/handtherapie

Succes en laten we hopen dat je snel weer pijnvrij bent!

Re: Last van vingers

Op 16 jarige leeftijd is artrose heel uitzonderlijk. Het kan zeker te maken hebben met piano spelen, probeer er eens op te letten wat het verschil tussen jou handen is tijdens het piano spelen. Hou je één hand krampachtiger vast of niet? Ben je veel meer gaan spelen? Anders de vingers bij een handtherapeut na laten kijken.

Re: Last van vingers

Ik ben 16 jaar. Ik speel ook veel piano. Zou het daar aan kunnen liggen? Ik heb namelijk ook geen last als mijn vingers niet gestrekt houd.

Re: Last van vingers

Naar aanleiding van jou verhaal is het lastig zeggen wat het is, het kunnen heel veel dingen zijn. één van die dingen kan inderdaad artrose zijn maar door deze korte beschrijving lastig te zeggen. Wat is jou leeftijd? Als de pijn blijft zal ik adviseren om bij een huisarts of fysiotherapeut langs te gaan.