BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Knie

Hoi Sassie,

Wat vervelend allemaal. Een bakerscyste is nooit de oorzaak, deze ontstaat door een probleem in de knie (bij jou vermoedelijk artrose) Dus leeghalen geeft even verlichting, maar hij komt gegarandeerd terug.

Door de pijn ben je vermoedelijk anders gaan bewegen, dit moet je gaan doorbreken. En grote kans dat je ook tijdens krachttraining niet de juiste spieren aanspant. Dit is een automatisme wat eruit moet. Een lichaam wil geen pijn hebben en gaat dus compenseren.

Vraag je fysiotherapeut voor verdere uitleg en even goede begeleiding bij de uitvoering.

Re: Knie

Heb progressieve gonarthrose linker been mediaal. Volgens verslag radioloog niet toegenomen sinds meniscus operatie on 2013 maar volgens orthopeed wel. Bij MRI lichte hydrops in de knie, beetje oedeem op voorste kruisband en bakerse cyste. Al een jaar lang veel pijn onder knieschijf niet goed kunnen strekken en pijn na wandelen in knieholte, kuit en bovenbeen (lies). hardlopen lukt al half jaar niet meer. Pijn lijkt ondanks fysio en 2x per week krachttraining alleen maar erger te worden eigenlijk in het gehele been. Ik heb ook uitstralingspijn naar mijn lies. Recent veel gewandeld in vakantie en dan helpen pijnstillers helemaal niets meer. Kan dit toch de Bakerse cyste zijn? Deze is al een keer leeggehaald echogeleid met kenacord injectie en hoer heb ik een goede maand baat bij gehad. Wat moet ik want ik wil heel graag in ieder geval weer pijnvrij wandelen en de orthopeed doet niets dan zeggen dat het vervelend is en we kijken het weer een half jaar aan.

Re: Knie

Hoi Hans,

Helaas kan ik niet zeggen wat het zou kunnen zijn. Om hier goed antwoord op te geven moet ik je knie echt zien en voelen bewegen. Misschien kan jou fysiotherapeut jou beter adviseren.
Anders zal ik adviseren de arts te vragen wat het zou kunnen zijn. Zeker na 3 maanden, dan moeten de klachten wel gaan afnemen.

Succes! hopelijk krijg je snel antwoord.

Re: Knie

Fysiotherapeute schreef:
18 sep 2021, 19:45
Hoi Hans,

In de tussentijd ben je al geholpen volgens mij.

Een punctie is over het algemeen niet pijnlijk, maar dat kun je nu het beste zelf bepalen :)
De knie punctie was zeer pijnlijk. Op 13 oktober ben ik geopereerd (tkp). Direct na de operatie had ik veel pijn aan de binnenzijde (linkerkant van rechterknie
) deze is nu, 3 maanden later, nog steeds heftig aanwezig. Vooral bij het opstaan uit een stoel of ver buigen (110graden). het buigen van de knie is nu 110/120 graden het lopen gaat prima, alhoewel ik nu ook lichte pijn aan de binnenkant van mijn knieholte. Nu zittend op de bank met mijn knie 90 graden gebogen voel ik een stekkende pijn nog steeds aan de linkerzijde van de knie. als ik dan mijn been strek en weer buig wordt dat erger. Wat zou dat nu zijn? Dezelfde pijn voel ik dus al vanaf mijn operatie.

Re: Knie

Hoi Hans,

In de tussentijd ben je al geholpen volgens mij.

Een punctie is over het algemeen niet pijnlijk, maar dat kun je nu het beste zelf bepalen :)

Re: Knie

Beste,

Ik krijg morgen een kniepunctie in Krefeld Duitsland. Deze punctie wordt gedaan omdat men wil weten of er een bacterie in de knie zit. Ik krijg nl een hele nieuwe knie. Nu zit er een halve knie in. Mijn vraag is: Is de punctie pijnlijk (wordt op de operatiekamer verricht) en kan ik na de punctie gewoon weer lopen?

Re: Knie

Hoi Chantal,

Wat vervelend dat jou klachten niet weg gaan na drie maanden. Een pes anserinus probleem, is een overbelasting van de pees aan de binnenzijde van de knie. Dit wordt ook wel een ontsteking genoemd, maar dat is het niet. Zeker niet na drie maanden. Dan is het een overbelasting.
Wat voor behandeling heb je gehad van de fysiotherapeut?

Er zijn verschillende mogelijkheden van behandelen. De beste behandeling blijft toch oefeningen doen, en dan vooral oefeningen voor de heup en core stability. Deze spieren zorgen ervoor dat de knie minder naar binnen beweegt. Wat vaak (niet altijd) de oorzaak is van pes anserinus problemen. Zeker als de oorzaak vanuit de voeten is uitgesloten.
Wat eventueel ook kan helpen is dry-needling.

Kun je aangeven wanneer je het meeste last hebt?

Re: Knie

3 maanden geleden werd er bij mij een ontsteking aan de binnenkant van mijn knie vastgesteld. Pes anserinus. Ik heb pijn tijdens het lopen en dan blijft de pijn erna aanwezig. Vooral steken aan de binnenkant van mijn knie. En een soort van druk onderaan mijn knie.

Mijn vraag is of er nog mensen ervaring hebben met deze blessure? En hoelang het herstel heeft geduurd? Ik ga nu al 3 maanden naar de kinésist zonder resultaat. Stretchen, versterkende oefeningen,..

Ik heb ondertussen ookal mijn voeten laten meten voor steunzolen maar die zou ik niet nodig hebben.

De pijn gaat steeds weg in rust maar als ik 1min probeer te lopen komt hij 10x zo erg terug.

Re: Knie

Beste Rein,

Wat vervelend dat je niet meer kan wandelen. Wat is de diagnose van de fysiotherapeut? Dikke knie na belasten is niet normaal namelijk, zeker na 5 maanden moet dat wel weg zijn.

Vocht in de knie is niet heel goed voor de kwaliteit van het kraakbeen.

Succes!

Knie

Liep tot voor 5 maanden terug 1x p.w. 40 min hard en deed yoga en fitness 2x p.w. ineens na hardlopen kniepijn dikke knie en startpijn na poosje zitten
Hardlopen onmiddelijk mee gestopt, zo ook yoga en fitness. Op vakantie veel gewandeld in de bergen, elke dag wel 4 uur, dat lukte wel maar dikke knie en opstart stijf na poosje zitten. Als ik maar niet wandel dan zijn er nauwelijks klachten. Fietsen en traplopen en de dagelijkse bezigheden en op aannraden fysio ook weer yoga, gaan nu prima. Maar meer dan een uur wandelen of b.v. winkelen in een stad of winkel gebied veroorzaakt de klachten van dikke knie en startpijn na zitten.

Weet iemant raad!!