Chronische pijn

#1
Sinds ik een jaar of 9 ben heb ik continu blessures gehad en pijn in mijn lichaam. Als baby was ik erg flexibel en slapjes. Ik groeide hard en ontwikkelde goed, echter sliep ik vanaf jonge leeftijd erg slecht. Mijn ouders probeerden van alles maar slapen deed ik weinig. Toen ik een jaar of 8 was begonnen mijn lichamelijke klachten, ik had veel pijn in mijn knieën en zakte er regelmatig doorheen. Veel fysiotherapie hielp mij er een beetje bij. Ik kreeg blessure naar blessure, ik kon uitschieten met een potlood en vervolgens 2 weken mijn hand in het verband hebben. Toen ik 14 was kreeg ik een slijmbeursontsteking in mijn schouder en heb ik 3 maanden lang continu pijn gehad. Na 3 dry needling behandelingen nam de pijn af. Vervolgens nog veel fysiotherapie gehad om mijn schouder weer sterk te maken. Toen ik 15 was kreeg ik hevige rugklachten en kon ik maar halve dagen naar school. Op mijn 16e kreeg ik knieklachten en op een MRI was te zien dat mijn knieschijf nauwelijks een kom heeft om in te vallen en dat mijn banden erg overbelast waren geraakt. Op mijn 18e ben ik uitgegleden over een gladde vloer en verdraaide ik mijn knie en scheurde/ overrekte ik mijn enkelband. Ik heb weken op krukken gelopen, door licht mijn been te belasten. Ik heb een half jaar met knieklachten rondgelopen. Hierna ging het bergafwaarts. Weinig energie en nog steeds continu pijn in mijn gehele lichaam met hevige pijn aanvallen in bepaalde gewrichten. Ik hield met moeite 3 dagen school per week vol en stopte met werken. Op mijn 20e kreeg ik aanvallen van trillingen en spasmen in mijn spieren. Uiteindelijk werd hier door de neuroloog geen oorzaak voor gevonden, de enige logische was overprikkeling door chronische pijn. Ik ben nu 22 en onder behandeling van een psychosomatische fysiotherapeut die gespecialiseerd is in chronische pijn, we zien dat ik een hoge spierspanning heb. Echter ben ik na maanden fysiotherapie slechts iets vooruit gegaan maar zijn de extreem slechte dagen nog steeds aanwezig. Dagen waarop ik door pijn amper kan lopen. Naast de fysiotherapie heb ik ook nog 2 jaar alternatieve therapie gevolgd met biofotonen. Deze therapeut denkt dat er iets aan de hand is met mijn bindweefsel gezien mijn lichamelijke soepelheid en daarnaast ziet zij problemen met mijn methylering. Ik en de huisarts weten echter niet meer waar we het moeten zoeken en hebben gekozen voor de fysio om toch te ondersteunen waar mogelijk. Ik ben benieuwd of iemand hier mijn klachten herkend of mee kan denken wat er aan de hand kan zijn, ik wil zo graag weer meer energie hebben en iets minder pijn of duidelijkheid over de pijn zou zo fijn zijn.

Re: Chronische pijn

#2
Beste Haantje,

poeh wat heftig. Dit klinkt meer als een spierziekte of ontwikkelingsprobleem van jou bewegingsapparaat (spieren, pezen, banden) maar dus ook je botten. Gezien het feit dat je geen geultje hebt voor je knieschijf. Dan is het niet vreemd dat de banden daar overbelast raken.

Ik hoop dat iemand jou verder kan helpen, maar kennis houdt hier echt bij op.
Er zijn wel pijnpoli's etc die jou kunnen helpen bij chronische pijnen.
Lukt zwemmen wel? Ik denk vanuit klinisch oogpunt dat het goed is om je spieren, pezen zo sterk mogelijk te houden, om zo min mogelijk problemen te krijgen. Maar het risico op blessures is bij jou enorm. Dit is een gevaarlijk evenwicht.

Hopelijk herkent iemand zich in jou verhaal en kan je verder helpen.

Re: Chronische pijn

#3
Beste Haantje,
Wat een verhaal. Voel je je inmiddels al wat beter? Hopelijk wel. Ik herken een aantal symptomen die mijn dochter ook had en soms heeft. Nu in mindere maten. Ik vermoed ook dat het deels met je bindweefsel mee te maken heeft. Maar daarnaast kunnen zeker ook andere factoren een rol spelen. Mocht je nog iemand willen raadplegen, dan kan ik misschien iets voor je betekenen. Ik heb een praktijk (Het Vitaal Loket) in Utrecht waar ik onder ander mensen help met chronische klachten waarvoor zowel conventionele als alternatieve geneeswijzen geen oorzaak en/of oplossing konden vinden.
Je kunt mij gerust vrijblijvend bellen, mocht je meer hierover willen weten of voor een kort gratis telefonisch intake.
Ik wens je alles goeds.

Re: Chronische pijn

#4
Beste

Wat een vervelende lijdensweg heb jij al afgelegd. Wanneer ik je verhaal lees gaan er bij mij enkele belletjes rinkelen. Heb je al eens gehoord over TMS of DPS. Dit staat voor Tension Myoneural Syndrome en Diversion Pain Syndrome. Heb is een abnormale activatie van het zenuwstelsel die zorgt voor een afname van de bloedtoevoer. Dit zorgt uiteindelijk voor pijnklachten en ook een verhoogde spierspanning. Ik heb er zelf ook last van gehad en er zijn al meerdere mensen met chronische pijnklachten mee geholpen. (Op youtube vindt je meerdere videos over TMS)

Zelf ben ik door mijn pijnklachten de studie fysiotherapie gaan doen en tijdens deze studie meerdere extra aanvullende opleidingen gaan doen om de oplossing voor mijn eigen klachten te vinden. Alle kennis van deze opleidingen heb ik gebundeld in een traject van 6-8 weken waarin we samen aan de slag gaan om verlichting tot eventueel eliminatie van jouw pijnklachten te bekomen. Zo gebruik ik als basis het 6 domeinen model in combinatie met de pijn reset methode. Hierin maken we eerst een volledige en uitgebreide screening volgens de 6 domeinen: ademhaling, slaap, stress, beweging, voeding, beweging en het immuunsysteem.

Momenteel bied ik enkele PILOT TRAJECTEN aan aan een gereduceerde prijs in ruil voor jouw feedback en een review! De plaatsen zijn wel beperkt tot max 5 deelnemers.

Wil jij graag wat meer informatie over mijn behandelwijze dan kan je een kijkje nemen op mijn website www.herstelwel.be

Je kan ook de PIJNTEST invullen om te weten of ik je zou kunnen helpen: https://form.jotform.com/231424342535045

PS: Denk niet dat je niet pijnvrij of een serieuze vermindering van je klachten kan bekomen! Er is altijd iets mogelijk!