loopoefeningen bij etalagebenen

#1
Ik heb adervernauwing in mijn onderbenen (links meer klachten dan rechts). Na een hartinfarct (2 jr. geleden) gebruik ik bloedverdunners en statines. Vorig jaar heb ik gedurende 3 maanden fysiotherapie gehad voor mijn beenklachten. Heeft goed geholpen, ik heb zelf de loopoefeningen voortgezet op dagelijkse basis (half uur lopen, tevens fietsen). Naast goede vooruitgang heb ik regelmatig "terugvallen". Ik heb mijn leef- en eetpatroon geoptimaliseerd, ik rook niet. Ik ben 72 jaar.
Is een terugval op zijn tijd normaal ?

Re: loopoefeningen bij etalagebenen

#3
Er is bij mij ongeveer een jaar geleden lymfklierkanker ontdekt. Men dacht bij mijn rechteroog. Ook ben ik op 16 mei 2020 1 keer bestraalt onder dat rechteroog. Nu door het corona virus, is mijn behandeling ook overgeslagen tot dat ik plots dikke voeten, onderbenen en bovenbenen kreeg. Ik ben er mee naar de huisarts gegaan en deze constateerde lymfoedeem. Nu word ik al gedurende 2 weken om de 2 dagen gezwachteld. Maar nu krijg ik ook nog eens blauwe tenen aan beide voeten.

Re: loopoefeningen bij etalagebenen

#4
Hoi Edy,

Oei wat een ontzettende vervelende diagnose en ook de samenloop van omstandigheden door het corona. Poeh heftig. Ik zal met deze klachten toch weer terug gaan naar jou huisarts. Maar ik zal tegelijkertijd vast een afspraak maken bij een oedeemtherapeut. Zeker met de diagnose lymfeklierkanker is goede kennis van oedeem en lymfe wel vereist. Een Oedeemtherapeut weet daar het meeste van.
Je kan eventueel hier zoeken: www.hierhebikpijn/praktijken. Daar kun je zoeken op specialisme als oedeemtherapeut.

Succes!
cron