Voet binnenkant

#1
Beste,

Ik heb een zwelling aan mijn beide voeten. Dit is al jaren zo. De zwelling word soms dikker en doet pijn waardoor ik niet kan stappen. Dit is aan de binnenkant van mijn voet. Ik heb een normaal gewicht.

Mvg
Afbeelding

Re: Voet binnenkant

#2
Hoi Vijo,

Zou je wat meer kunnen vertellen over de klachten? Zit er een logica in? Kun je aangeven wanneer het pijn doen en bij welke bewegingen het dan pijn doet?

De locatie geeft aan dat het vermoedelijk om verdikking rondom de aanhechting van spieren gaat. Deze spieren lopen naar je onderbeen en ondesteunen bij het op de tenen gaan staan. Hierdoor kan het zijn dat lopen pijnlijk is.

Re: Voet binnenkant

#4
Ik heb geen klachten bij bepaalde bewegingen maar pas als ik echt op mijn voeten ga steunen, stappen. Ik heb vroeger wel last gehad van vochtophoping in de benen kan het zijn dat deze ook in de voeten ontstaan? Ik doe ongeveer al een twee jaar fitness en doe veel squats maar ben onlangs al twee maanden gestopt door de corona.

Re: Voet binnenkant

#5
Hoe kwam het dat je vroeger vocht in je benen had? Het kan zijn als je lymfe of je bloedvaten minder goed werken, dat je vocht vast houdt. Deze plek is dan vreemd, maar het zou kunnen. Door veel te bewegen stimuleer je het lichaam om het vocht op te nemen. Als je nu wat minder actief bent door de corona, kan dit dus goed een relatie hebben.