Crepitaties die verergeren

#1
Beste,

Ondertussen loop ik alweer 2 jaar met knieklachten. Lang verhaal kort, ik heb een patella luxatie gehad en daarna een lange periode fysio. 1 jaar geleden heb ik een kijkoperatie gehad waar ze een paar losse stukjes kraakbeen hebben verwijderd. Ondertussen zelf aan het trainen met toezicht van de fysiotherapeut. Nu heb ik dus crepitaties, die ik al heb sinds het trauma. Ze zijn verergerd en meer frequent. Het klinkt bij elke beweging alsof ik in de verse sneeuw stap. Ik weet dat crepitaties vaak niet erg zijn maar ik snap niet waarom het nu opeens zo verergert.

Groetjes

Re: Crepitaties die verergeren

#2
Hoi,

Je geeft het al goed zelf aan, crepitaties zijn niet erg als ze niet pijn doen. Het kan door verschillende redenen verergeren, en soms is het ook gewoon zo. Zelf heb ik ook last van crepitaties, en de ene dag bij elke beweging en de andere dag niet. Dan heb ik geen trauma gehad, maar jij hebt dus wel kraakbeenschade in je knie. Dit kan een reden zijn waarom het verergert. Misschien worden de plekken van de schade nu anders belast dan enkele maanden geleden. Dit kan komen door andere activiteiten, juist meer of juist minder activiteit op de knieën.

Dus eigenlijk is het moeilijk er iets zinnigs over te zeggen wat nu de oorzaak is. Hopelijk blijft het klachten vrij en is het alleen een vervelend geluid.

Succes!