Klachten schouder/nek, gevoelsverandering

#1
Ik ben een man van 32. Heb sinds 10 jaar nekklachten. Eerst sporadisch, met veel klachtenvrije periodes, de laatste twee jaar bijna altijd pijn.
Sinds kort ook uitstraling naar linker schouder. Gebruikte een tijdje amitriptyline 25 mg en had toen minder last. Ben in mei van dit jaar met medicatie gestopt omdat ik zonder wilde proberen (en omdat ik er flink van aan kwam).

Ik ben bang dat de klachten niet meer over zullen gaan. Rontgenfoto van nek laat geen bijzonderheden zien. Ga binnenkort traject beginnen bij revalidatiecentrum. Twijfel nog of een MRI-scan zinvol is. Heb ook last van tintelingen in nekregio. Links lijkt doorgaans wat doffer aan te voelen dan rechts (gevoelsverandering). Paar weken geleden was ik even pijnvrij, heel gek. Had toen geen last. Was bijna vergeten hoe dat is.

Wie herkent deze klachten? Tips over hoe ermee om te gaan zijn welkom. Mijn houding is van nature niet zo goed (forward head posture), maar daar heb ik wel flink aan gewerkt.

Alvast bedankt.

Re: Klachten schouder/nek, gevoelsverandering

#2
Beste Langeman,

Wat vervelend van jou klachten, zeker als je ze al zo lang hebt. Het is een veel voorkomend probleem tegenwoordig door slechte houding en zittend bestaan. Een MRI kan eventueel misschien meer duidelijkheid geven, maar de behandeling zal toch bestaan uit een revalidatie traject of pijnbestrijding. Dus dan blijft de vraag of je dit moet doen.

Ook is wat op een MRI zichtbaar is, geen garantie dat dit jou klachten verklaard helaas. Vandaar dat niet zo snel een MRI wordt uitgevoerd. Het kost tijd, geld en energie, het zegt niets over je klachten en de behandeling veranderd in 99 van de 100 gevallen toch niet.

Dus als ik jou was zal ik eerst het revalidatietraject afwachten.

Succes!

Re: Klachten schouder/nek, gevoelsverandering

#3
Bedankt voor de reactie!

Ik heb zo'n anderhalf jaar geleden ook een keer een harde knak gehad met het rekken van mijn nek, alsof er iets wegsprong. Sindsdien heb ik het idee dat dit een verband heeft met de nekpijn links. Wellicht is er toen een spier/pees gescheurd. Direct na de knak was mijn nek stijf, kon mijn hoofd niet goed naar links draaien. Trok na een tijdje weer weg. Omdat ik toen amitriptyline gebruikte had ik er misschien sowieso minder last van, sinds ik ben gestopt met de medicijnen is de pijn alleen maar toegenomen.
cron