Enkelbanden gescheurd

#1
Hallo,

Afgelopen woensdagmiddag ben ik door mijn enkel gegaan nadat ik een trapje over het hoofd gezien had.. Die avond nog naar de HAP gegaan die constateerde dat mijn enkelbanden gescheurd zijn en ik over 5 dagen een afspraak moest maken bij de fysio om in te laten tapen.
Nu ben ik vandaag bij de fysio geweest, die heeft mij niet ingetapet vanwege het feit dat de spieren in de enkel het beste herstellen wanneer ze niet ingetapet zijn.
Ik moet volgende week terug komen om te kijken hoe het herstel gaat.

Hoe lang heeft iemand gemiddeld fysio nodig na scheuren van de enkelbanden en waar bestaat de behandeling uit?

Re: Enkelbanden gescheurd

#2
Beste Nurselife,

Laat als je blieft wel je enkel in tapen. Het is een fabeltje dat je zwakke spieren of pezen krijgt van tape of een brace. De enkelbanden moeten herstellen, en die hebben rust nodig de eerste weken. Vandaar dat tape zinvol is. De spieren hoeven niet te herstellen na een verzwikking. Wat vaak wordt gezien is dat er juist een overbelasting van de spieren ontstaat omdat ze harder gaan werken om de enkelbanden te ondersteunen.
Of de verzwikking moet dusdanig minimaal zijn, dat tape niet nodig is.

Een verzwikte enkel kost ongeveer 6 weken herstel tijd in de meeste gevallen. De behandeling bestaat uit rust (tape/ brace) en oefeningen. Hoe lang tape zinvol is, is afhankelijke van de ernst van de verzwikking.