Herstel na meniscushechting

#1
Hoi,

Ik heb vrijdag een kijkoperatie aan mijn knie gehad waarbij mijn binnenmeniscus is gehecht. Ik ben benieuwd naar ervaringen bij specifiek een hechting.

hoe lang duurt de pijn ongeveer? (Ik heb behoorlijk veel pijn.)

wanneer begin je met fysio?

Mag je echt 6 weken lang niet lopen, alleen maar op krukken of gaat het herstel toch sneller? En hoe is het herstel na die 6 weken?

Re: Herstel na meniscushechting

#2
Hoi christao,

Balen van de operatie, maar wel goed dat de meniscus is gehecht i.p.v. deels weg geknipt. De revalidatie duurt hierdoor helaas wel een stuk langer. Je moet inderdaad 6 weken met krukken lopen. Dit om de hechtingen te beschermen, die mogen gewoon echt niet uitscheuren.
Hierom mag je de eerste 6 weken ook niet extreme knie buigingen doen.

Ik zal adviseren na 5 dagen bij een fysiotherapeut langs te gaan om de knie te laten beoordelen. Deze bekijkt en onderzoekt hoe de knie ervoor staat en wat er gedaan kan worden als het niet optimaal is. Meestal lukt het wel om in de 6 weken op een hometrainer te fietsen (met goed hoog zadel om de knie niet teveel te buigen) Doe dit onder begeleiding van een fysiotherapeut. Als je zelf een hometrainer hebt en de knie is goed, zal de fysio nog niet erg intensief zijn de eerste 6 weken.

De pijn kan wel even duren, maar moet de eerste week of eerste twee weken wel minder worden.

De revalidatie na de 6 weken kan nog wel 3 maanden duren. Beetje afhankelijk hoe de knie is en wat je weer wilt kunnen.

Succes!