Knie

#1
Ik Ben ongeveer anderhalf jaar geleden aangereden door een auto town had ik heel veel last van mijn knie de huisarts dacht toen dat het een kneuzing was maar toen het niet over ging dachten ze dat mijn kruisband gescheurd was toen heb ik 2 fotos laten maken in het ziekenhuis en een MRI-scan daar was niks op te zien en hebben ze gezegt dat ik maar met fysio verder moet gaan maar de pijn blijft terug komen ik heb nu 2x periodes gehad dat ik naar de fysio ging met 2 verschillende fysiotherapeuten en allebei de keren zeiden ze dat ik op voetbal kon omdat mijn knie stabiel genoeg was ik ben nu daarom dus ook gestopt maar de afgelopen weken is de pijn erger dan ooit...

De artsen weten niet wat het is
Weet iemand hier het?

Groetjess

Re: Knie

#2
Beste Ciro,

Wat vervelend van je knie en dat je al zolang last hebt. Ben je op dit moment weer aan het voetballen? Wat zijn jou klachten? Je zegt namelijk niks over jou klachten, behalve dat je pijn hebt. Kun je er wat meer over vertellen? Wat voor ongeluk heb je gehad? Wat is er toen gebeurd?

Zou je ook punten in je verhaal kunnen zetten. Dit leest wat makkelijker ;)

Re: Knie

#3
Ik zal proberen punten in mijn verhaal te zetten ;).
Ik wil hierbij wel even zeggen dat ik nog maar 17 ben. Misschien is het dan wat makkelijker te begrijpen dat ik niet nog 70 jaar met deze klachten wil blijven rond lopen...

Nee ik voetbal nu niet omdat ik het niet aan durf.
Mijn klachten zijn voornamelijk dat mijn knie na iets doen wat intensiever is dan stil zitten ondraaglijk pijn gaat doen. Wanneer ik een sprintje heb getrokken of een lange wandeling heb gemaakt word mijn knie ook heel instabiel en gaat wiebelen, ook kan ik hem dan veel te ver naar achteren buigen. Ik heb mijzelf ook aangeleerd om altijd een beetje mank te lopen doordat mijn knie eigenlijk sinds echt ongeluk te ver naar achteren kan buigen dus strek ik mijn been nooit tijdens het lopen.
Het ongeluk hield in dat ik op de fiets zat en wilde oversteken van stoep naar stoep. Ik dacht dat ik voorrang had omdat ik van rechts kwam maar de auto dacht daar anders over... En gelijk had ze. Dus toen werd ik aangereden en vloog ik een stukje door de lucht. Ik weet verder niet zoveel meer van het moment en op welk moment ik nou pijn kreeg het enige wat ik me kan herinneren is dat ik op de grond lag en helse pijn had
Ik hoop dat het verhaal nu wat duidelijker is.

Re: Knie

#4
Beste Ciro,

Uhm vreemd verhaal. Zeker omdat je dus nog loopt met een gebogen knie. Dit moet je echt niet doen. Hopelijk hebben de fysiotherapeuten dit ook gezegd. Je moet je knie strekken met lopen. Anders behoud je alle klachten of wordt het nog erger. Vandaar dat ik het vreemd vind dat je ondanks fysiotherapie nog steeds zo loopt.

Wat vinden de fysiotherapeuten van jou knie? Gezien je verhaal lijkt het mij heel goed mogelijk dat je voorste of achterste kruisband mist. Maar een fysiotherapeut moet dit ook kunnen testen. En het is vreemd dat jou knie bij de fysiotherapeut als stabiel wordt getest, maar dat je nog zoveel instabiliteit ervaart.

wordt je knie ook nog dik?

Wat je eventueel kan doen is een second opinion aanvragen. Maar zal eerst naar een goede sportfysiotherapeut gaan die gespecialiseerd is in knieën. En duidelijk vragen wat er nu met jou knie aan de hand is.

Probeer jezelf echt te trainen om niet met een gebogen been te lopen.

Succes!