sleutel been gebroken

#1
Hallo, ik heb gister door een val met een paard mijn sleutel been gebroken. We zijn direct naar het ziekenhuis gegaan, maar kregen geen uitleg over het herstel. Mijn vragen zijn dan ook: 1. hoelang duurt het herstel ?
2. hoe weet ik dat ik geen mitella meer om hoef?
3. over hoeveel weken kan ik weer wat met mijn arm?
4. Hoe leg ik mijn arm goed neer tijdens het slapen?
5. helpt het om er een icpack in een doek gewikkeld op mijn sleutelbeen te leggen?
ik ben trouwens 12

Re: sleutel been gebroken

#2
Beste,

wat vervelend dat je zo lelijk gevallen bent. Een beetje informatie zou wel op zijn plaats zijn, ik raad je in ieder geval al vast aan om je eens rustig in te lezen op de volgende pagina: https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... leutelbeen
Ik hoop dat dat al wat van je vragen beantwoord. Het is mijn inziens echter ook verstandig om een afspraak met een fysiotherapeut te maken, alvast met oog op het revalideren en tips bij het bewegen van de arm en/of dragen van een mitella voor op dit moment. Zoals je al wel kunt raden is de duur van het totale herstel afhankelijk van meerdere factoren, maar dit is iets wat de fysiotherapeut jou als geen ander kan uitleggen.
Mocht je interesse hebben, neem dan eens een kijkje op de volgende pagina(https://www.hierhebikpijn.nl/praktijken) of raadpleeg je eigen fysiotherapeut.
In ieder geval heel veel sterkte toegewenst bij het revalidatieproces!

Met vriendelijke groet