MCP-1 gewricht

#1
Geachte lezer,

Al enige tijd heb ik last van mijn duim aan mijn linkerhand.
Het MCP-1gewricht is aan de rechterzijde van de duim verdikt met een bobbel en ik kan de duim niet naar behoren naar binnen krommen zonder dat dit pijnlijk is.
Moet ik hiermee naar de huisarts of is dit wellicht een kneuzing. Weet niet hoe het is ontstaan.

m.vr.gr.
Willeke

Re: MCP-1 gewricht

#2
Hoi Willeke,

Ik denk dat het in dit geval verstandig om even langs de huisarts te gaan. Als je niet weet hoe de klachten zijn ontstaan dan moet de oorzaak van de verdikking achterhaalt worden. Als de knokkels van je andere vingers ook iets dikker of gezwollen zijn, dan moeten ook reumatische klachten uitgesloten worden.

Als je je duim te lang niet goed beweegt dan komt deze op lange termijn alleen maar vaster te zitten en is het lastiger de beweeglijkheid weer terug te krijgen. Dus beter even na laten kijken voordat de klachten verergeren.

Re: MCP-1 gewricht

#3
Dag Willeke,

Een bezoek aan de huisarts is natuurlijk prima maar ik denk dat je ook veilig voor een beoordeling van je klachten naar de fysiotherapeut kunt gaan.
Die zal je via een aantal vragen en eventueel een onderzoek van je duim kunnen vertellen of het een probleem is waarmee je de huisarts zou
moeten bezoeken of dat er fysiotherapeutisch iets mee gedaan kan worden.
Ik ben van mening dat de oorzaak van een aantal klachten niet altijd achterhaald hoeft te worden om er toch iets zinnnigs mee te kunnen doen.
Laat er vooral niet te snel de spuit in zetten...

Succes in ieder geval.