Re: Piriformissyndroom

#21
Beste mensen, Zelf ken ik mensen die geopereerd zijn door Dr Mortier van het piriformis syndroom . De dokter is namelijk ‘De man ervoor ‘ zegt men in de volksmond . Helaas werd er bij iemand de verkeerde diagnose gesteld , de operatie doorgegaan en als gevolg geen verbetering maar een helse onhoudbare pijn . Nu in Leuven in behandeling. Het probleem was het IS gewricht . Tot op heden nog geen verbetering . Dit is niet de enige die de operatie ondergaan hebben en er hevige zenuwpijn aan overhouden . Zelf kreeg ik ook di diagnose na vaststelling door de pijnspecialist in Veurne 3 jaar geleden . De dokter zei me dat ik niet echt de symptomen had en me toch wou opereren . Zijn twijfelen deed mij wankelen . Ik liet me dus niet opereren. Nog steeds heb ik zenuwpijn en zoek ik naar een specialist die het kan bevestigen in België. Bepaalde activiteiten lokken de pijn uit vooral langdurig zitten en fietsen . Bij de dokter was er geen enkel onderzoek die de pijn kon uitlokken . Laat jullie niet opereren . Het is geen oplossing . Te veel slechte ervaringen. Probeer met fysio en met je beperkingen te leven !

Re: Piriformissyndroom

#22
Hoi Gastje,

Bedankt voor je ervaring. Helaas klopt jou verhaal wel. Tegenwoordig willen we een snelle oplossing en denken we vaak in operaties. Maar voor dit soort klachten zien we helaas te vaak dat het niet helpt. Het is niet voor niets dat de meeste specialisten dit niet opereren.
Met oefeningen, gedrag (houding/ activiteit niveau verhogen of verlagen etc.) zit de winst in de meeste gevallen. Vaak zit de oorzaak in ons steeds meer zittend bestaan, waardoor de bilspieren gewoon 80% van de dag niets doen. Dan mogen we ook niet van die spieren verwachten dat ze goed functioneren.

We zien de problemen ook steeds vaker. 10 jaar geleden was de diagnose nog zeldzaam, nu zien we ze dagelijks. Wij als mens zijn niet veranderd wel ons gedrag en de maatschappij.

Oefeningen zijn alleen geen quick fix, waardoor het menselijk brein dit niet fijn vind. En vaak na 2-3 weken stopt met de oefeningen. Want soms wordt de pijn in het begin alleen maar erger.

Re: Piriformissyndroom

#24
Beste,
Ik ben in 2021 geopereerd aan beide heupen met een kijkoperatie. Door dokter mortier. Heup links hebben we nogmaals moeten openen voor een ontsteking in april 2022. Met als gevolg dat ik tot nu toe nog steeds pijn heb. De klachten worden erger. Stekende pijn. Uitstraling tot de teen. Mri, botscan, infiltratie's 3. in de rug 2 in mijn bekken. Niets te zien. Maar toch elke dag afzien. Redomex 50mg en zaldiar. De pijn is erger bij het zitten en liggen. Heb vandaag een afspraak gemaakt in Brugge. Maar pas op 6mei. Hopelijk kunnen ze mij daar beter helpen dan in veurne.een operatie van de bil is het laatste die mij zou helpen denk ik.

Re: Piriformissyndroom

#25
Via de huisarts naar de fysiotherapeut. Heb een aantal behandelingen gehad maar het wordt slechter in plaats van beter. Hier de berichten en verhalen gelezen over dit onderwerp. Fysiotherapeute zegt je mag belasten tot pijngrens. Maar belasten bij fietsen lange wandelingen en veel tuinwerk treed geen pijn op. Ik krijg ook geen “waarschuwing” zodat je denkt even kalm aan. Maar… zodra ik ga zitten verrek ik van de pijn. En .. zodra ik ga staan of lopen is de pijn weer weg. Het slapen is vervelend. Lang draaien voor een pijnloze houding en wordt veel wakker
Ik ben een man van 77 jaar en erg actief

Re: Piriformissyndroom

#27
Beste, ik ben na 5 behandelingen weer naar de huisarts gegaan met de vraag of diagnose priformis juist was. Via huisarts een röntgenfoto van mijn bekken gemaakt. Uitslag: geen afwijkingen geconstateerd. Advies huisarts. Doorgaan met fysio. Echter we hadden een vakantie in Spanje gepland. De oefeningen van de fysio doe ik ook in Spanje. We wandelen erg veel. Gemiddeld 8 km per dag lang het strand en door stadjes. Soms ruim 10 km. Op advies huisarts een week lang 3x per dag 2 paracetamol genomen. Gevolg: geen resultaat. Situatie nu is dat ik steeds meer pijn bij het wandelen krijg. Vooral aan het begin van de wandeling. Aan het eind van de dag heb ik een dikke zachte bult in mijn knieholte. Deze is na de nachtrust weer weg. De bult is ook niet erg gevoelig. Snacht pijnscheuten bij het omdraaien. De pijn straalt uit naar het hele been tot de enkel en geeft tintelingen. Vooral ‘s avonds bij het op de bank zitten.

Re: Piriformissyndroom

#28
Wat vreemd dat door de huisarts aan de hand van een röntgenfoto een weke delen probleem wordt uitgesloten.....
Net als het advies paracetamol te nemen, een NSAID zou ik me wel voor kunnen stellen, omdat die ontstekingsremmend werkt.
Paracetamol verdoezelt alleen pijnklachten,maar lost niks op.
Ik zou de fysio vragen naar knie zelf te kijken, bij klachten vanuit rug of bekken ontstaat geen zwelling in de knie zelf.
Vraag de fysio ook eens naar het kopje van de fibula te kijken, als die uit het lood staat, kan dat klachten geven in zowel de knie zelf als de klachten die jij beschrijft.
Deze pijn wordt vaak verward met rug/bekkenklachten en helaas zijn er weinig huisartsen die er überhaupt van gehoord hebben.

Groetjes Elise

Re: Piriformissyndroom

#29
Hallo Elise
Bedankt voor je reactie. De huisarts heeft met de röntgenfoto willen uitsluiten dat er geen afwijkingen aan de botten is. 25 november ben ik weer terug in Nederland. Ik probeer dan voor 27 november een afspraak te maken met mijn fysiotherapeut. Mag ik wat je schreef aan haar doorsturen? Voor nu ga ik maar door met de oefeningen, alhoewel deze steeds pijnlijker worden. Paracetamol omdat ik 20 mg Xeralto per dag gebruik. Dit sinds ablatie in 2017

Re: Piriformissyndroom

#30
Beste Gerard,

Mijn eerste gedachte bij een bult in je knie, is een bakers cyste (heel onschuldig) dit is altijd gevolg van iets anders. Aangezien oefeningen voor je piriformis niet verlichten, en pijn van bil naar knie gaat, zal ik eerder denken aan hamstringproblematiek. Vooral met veel lopen (vaak niet op gelijke ondergrond in Spanje)

Probeer je knie goed te strekken, hamstrings te rekken. Af en toe achteruit lopen is een goede oefening.

En als je thuis bent alles na laten kijken op gebied van spieren Vanaf onderrug, bekken(bodem), heup, hamstring en been. Dit moet een fysio kunnen of bekkenfysio als bekkenbodem bij betrokken is. Maar zal starten bij de fysio.

Succes
cron