klapvoet

#1
Na een Covid besmetting begin mei 6 dagen thuis ziek in bed, daarna 11 dagen ziekenhuis, 9 dagen thuis en een heropname in het ziekenhuis van 6 dagen. Al in het ziekenhuis begonnen met lopen met zuurstoffles op een rollator. Eenmaal thuis bemerkt dat het een "rare" loop was. Mijn fysiotherapeut concludeerde dat ik twee klapvoeten heb. Ik heb echter niet op de IC gelegen, ben noch langdurig bedlegerig geweest. Ik ben erg geschrokken van de diagnose en vraag me af hoe het kan dat ik twee klapvoeten heb overgehouden, én hoe ik er van af ga komen....

Re: klapvoet

#2
Hoi,
Ik begrijp je zorgen. Helaas is er nog weinig over COVID bekend. Maar we zien wel steeds meer COVID patiënten waarbij er zenuwproblemen ontstaan. Zowel in de armen als in de benen kunnen deze ontstaan. Het goede nieuws, is dat dit wel hersteld. Alleen is nog onbekend hoelang dit duurt.
Waarom en hoe is nog onbekend, en waarom bij de ene wel zenuw problemen ontstaan en de ander niet is ook niet bekend. COVID en immuunsysteem hebben wel veel met elkaar van doen, Bij de een slaat dit op zenuwen en de ander of andere problemen.

Wat je kan doen is je zenuw door laten meten door een neuroloog, dan krijg je inzicht of en in hoeveel mate een zenuw is beschadigd. Dit zegt alleen nog niet veel over het herstel.

Hopelijk heb je hier wat aan.

Re: klapvoet

#3
Beste,
Ik ben een tweedejaarsstudent op de Hogeschool Rotterdam. Afgelopen maand zijn wij (projectgroep) gestart aan een project welke gaat over het ontwerpen van een hulpmiddel voor mensen met klapvoet. Met de groep zijn wij opzoek naar personen met klapvoet om hun een aantal vragen te stellen over klapvoet en hun ervaringen, wat ons zal helpen bij het proces van het ontwerpen van een hulpmiddel voor ze. Zou ik misschien jou hiervoor kunnen benaderen, bijv. via de mail, telefonisch..? Dit zouden wij erg waarderen. Ik hoor graag van je.

Re: klapvoet

#4
November 2020 beginnende klapvoet gekregen ,huisarts had mij direct emg/ mri moeten voorschrijven
is niet gebeurd, Bruven 600 en vitamine B complex , " binnen 10 dagen zijt ge er vanaf".... na 3 maanden andere huisarts
die mij direct vroeg naar EMG !
Na 9 maanden en mri van de lumbale wervels , werd er stenose vastgesteld, hersenchirurg van Zna wou mij niet meer
opereren vanwege landurige periode klapvoet .
Uiteindelijk bij een andere chirurg (Orthoca Antwerpen) die dit nog wel wou doen vanwege op dat moment nog redelijk
EMG. Het werd dus een decompressie operatie , Ik ben nu 8 maanden verder en het is nog niet verbeterd, mijn been is verder
verzwakt !
De sprookjes van 3 maanden en het is in orde is in het geval van spinale stenose zeker niet het geval ...

Re: klapvoet

#5
Klapvoet is een hele vervelende aandoening. Ik heb er zelf (gelukkig) geen last van, maar ken wel iemand met 2 klapvoeten. Dit is overigens niet covid gerelateerd.

Bij Knietraining (zoek de site maar op) hebben we een oefening die bij deze persoon heel goed werkt.
Hij heeft grote moeite om zijn voet omhoog te trekken, dat kan wel een klein stukje, maar niet veel.
Hierdoor blijft hij vaak achter randjes hangen tijdens het lopen.

Met onze oefening (heel eenvoudig om te doen, maar ja zal het wel elke dag moeten doen om vooruitgang te zien) hebben we de kracht weer een beetje terug gebracht.
In een periode van 5 tot 6 weken in de hoek waarin hij zijn voet omhoog weet te trekken verbetert met ongeveer 20 graden.
Nu loopt hij veel prettiger en struikelt niet zo vaak meer.

Als je in staat bent om je voet iets omhoog te trekken, dus je tenen naar je toe, dan is er nog een spierfunctie actief, door die te prikkelen en te trainen kun je in ieder geval weer voor een deel hetstellen

Ik zou graag met de student die op de Hogeschool Rotterdam onderzoek doet in contact komen, misschien kunnen we hierin ondersteunen.

Re: klapvoet

#6
Hallo hier Bert.
Ben 63 jaar , sporte best veel (hardlooen en karate),maar heb sinds dit jaar karate voorloopig in de ijskast gedaan, hardlopen nog 2 keer per week met probrace om l.voet,tempo zit er niet meer in.
Heb sinds dec 2021( val op rug van vrachtwagen 2 meter hoog(!) klapvoet en geneest niet meer dus !!!! Kan ik laten operen? zodat ik de rest van mijn leven hier nue mee door hoef te leven !!!?

Re: klapvoet

#7
Dag Bert,

Na 2 jaar sinds het ongeluk is de kans klein dat de functie (vanzelf) terugkomt. Als er enig activiteit is van de voetheffers, dan zou je deze wellicht nog wat meer kunnen trainen. Als er helemaal geen activiteit meer is, dan vrees ik dat je met de klachten blijft zitten.

Contacteer een huisarts of eventueel neuroloog om een realistische prognose te krijgen over het al dan niet nog te verwachten herstel.

Re: klapvoet

#10
Ik heb naar een hernia uit al gekregen ben geopereerd
Klapvoet aan over gehouden
4 jaar geleden geopereerd hier aan hebben ze een pees transpositie gedaan pezen verlegd gehalveerd pezen waar ze nieuwe voet hef van hebben gemaakt
Kan nu weer lopen zonder branche
Afwikkelen gaat veel .beter
Blij dat ik dit heb gedaan ben er zeker 75 % van op geknapt
Kan zelf weer schaatsen
Gr