Afwikkeling niet mogelijk na enkeltrauma

#1
Hoi,

Ik heb vorig jaar maart m'n enkelbanden gescheurd zowel de binnenste als de buitenste en kon gelijk niet meer lopen. Vervolgens foto's gemaakt maar daar was niks op te zien. De echo liet wel de scheuren zien en daarna is er ook nog een MRI gemaakt om verder te checken. Daar was verder niks op te zien. Omdat mn voet niet in 90 graden kon na 2 maanden nog 2 weken gips gekregen. Na ongeveer 3 maanden kon ik pas weer een beetje lopen zonder krukken. Nu na bijna 1.5 jaar nog steeds last van zwelling, zeurende pijn en een enorme blokkade waardoor ik m'n voet niet kan afwikkelen. Het been blokkeert gewoon alsof de botten niet goed in elkaar vallen. Dus kan m'n voet ook geen 90 graden maken. Van alles al geprobeerd gvan fysiotherapie voor bindweefsel, podologen, accupunctuur maar helaas komt de functionaliteit van de enkel niet terug. Gekke is wel dat als ik op mn buik lig en het been laat rusten, de enkel wel een 90 graden kan maken. Iemand nog tips of adviezen wat ik verder nog kan proberen?

Re: Afwikkeling niet mogelijk na enkeltrauma

#3
Ja ik heb manuele therapie geprobeerd om het bindweefsel te stimuleren, gewone fysiotherapie en msk geneeskunde om te kijken of iets getriggerd kon worden. Veel oefeningen gedaan, maar niks helpt om er iets van vooruitgang in te krijgen. Daarnaast ook nog accupunctuur geprobeerd. Helaas nu ook een scheenbeen ontsteking aan mn andere been erbij. Geloof dat het allemaal tot elkaar verhoudt als een voet niet kan afwikkelen. Het blijft ook stijf en pijn doen.

Re: Afwikkeling niet mogelijk na enkeltrauma

#4
Ik bedoelde eigenlijk met manueel therapie het mobiliseren van de botten/gewrichten.
Ik heb zelf ook een enkel met allerliefste problemen, mijn fysiotherapeut heeft mij de tip gegeven om naar een zeer gespecialiseerde voet/enkel therapeut te gaan als uit de second opinion bij de orthopeed waar ik eerst naar toe ga ook niks komt.
Die fysiotherapeut zit in Tilburg, Rob Donkers van "De Gangmakerij".
Voor mij erg ver weg, maar ik denk er wel over.
Hij schijnt echt heel erg goed te zijn!

Groetjes Elise