gescheurde pees in de schouder

#51
Hallo,

Ik ben afgelopen week gestruikeld over een afzetting s bord van een bouw bedrijf dat midden op de stoep stond . (Alleen het zwarte onderkantje geen wit rood bord er in). Ik had mijn zoontje van 3 op mijn rechter arm. Toen heb ik hem met mijn linker arm beschermd zodat hij niet met zijn hoofd op de stoel viel. Nu ben ik met links eerst op mijn onderarm gevallen en daarna is alles is de linker schouder opgerekt fotos gemaakt in het ziekenhuis. Niks gebroken. maar vermoeden is dat ik 1 of meerdere pezen gescheurd heb in mijn schouder. Ik kan niet heffen met mijn arm en slapen doe ik ook minimaal van de pijn.. woensdav moet ik een echo maken in het ziekenhuis om te kijken welke pezen en hoe groot de scheur is.. ik ben 31 jaar.. wat kunnen ze of gaan ze hier aan doen ? Ik ben meer dan de helft van mijn kracht in mijn arm kwijt.. iemand enig idee wat ze gaan doen en hoelang het herstel is ??

Mvg sharon

Re: gescheurde pees in de schouder

#52
Hoi Sharon,

Wat ontzettend vervelend, zeker op deze manier. Het is afwachten wat de echo laat zien. Gezien je leeftijd en ontstaan door een trauma kunnen gescheurde pezen vaak nog prima gehecht worden. De revalidatie duurt wel enkele maanden helaas. Je kan ook kiezen voor niet opereren, de arts zal alle opties met jou bespreken en samen een keuze maken.

Maar een operatie gezien je leeftijd lijkt me beste optie (afhankelijk van wat ze vinden). De revalidatie kost maanden tot een jaar maar eigenlijk met wel goede functie van je schouder tot gevolg.

Succes en als je vragen hebt naar aanleiding van de echo, laat het weten

Re: gescheurde pees in de schouder acuut

#53
Ha goedemiddag,

Ik ben een sportieve meid van 30 jaar.

Sinds 3 weken heb ik een schouderblessure. Ik sport vrij fanatiek, 4/5 dagen per week, krachttraining en crossfit. Ik was ook bezig met wedstrijden. De blessure is ontstaan tijdens een pike push up, waarbij ik acuut pijn kreeg in mijn rechterschouder. De volgende dag zat ik aan de iboprofen en tot op heden heb ik krachtverlies en helemaal als ik mijn arm optil. Ook uitstraling van pijn naar mijn arm en bicep. Erg frustrerend allemaal. Alleen als ik mijn arm laat bungelen heb ik geen last, zodra ik omhoog ga of wat oppak voel ik het al. Ik ben naar de huisarts geweest 1,5 week geleden, daarna op doorverwijzing naar een sportarts. Hij concludeerde een overbelasting van suprapsinatuspees. De volgende dag was ik bij de fysio en hij zag een microscheur in die pees. Ik zat al bij die fysio voor wat anders maar goed. Hij zei, over 2 weken zie ik je weer, je mag na 1 week een beetje sporten zoals een press( duw) bench achtig en latpull doen doen. Anyway, het is allemaal niet beter en ik wil graag dat mijn arm weer hersteld.

Ik heb een afspraak bij de huisarts gemaakt volgende week omdat ik eigenlijk toch een echo wil in het ziekenhuis.
Wat is jou advies hierin? Kan dit met fysiotherapie worden opgelost of zal ik toch proberen mezelf door te laten verwijzen naar een orthopeed.
Ik wil namelijk echt weer terug naar herstel en weer kunnen sporten zoals voorheen, en niet pleisters plakken of alleen pijn verminderen in het dagelijks leven.


Graag hoor ik jou advies

Groet,
Elise

Re: gescheurde pees in de schouder

#54
Ik loop al een jaar lang met schouderklachten, bij orthopeed geweest maar die pijn kwam niet daarvan. Naar speciale fysio, die lukte het ook niet om de pijn met oefeningen etc. Weg te nemen. Bleek dat ik een stenose nek en hernia in nek had. Geopereerd begin maart maar schouder bleef pijn doen. Afspraak gemaakt bij Bergman en na echo, röntgenfoto en mri blijkt dat ik scheurtjes in de pees onder het sleutelbeen heb en artrose in het ac gewricht. In de nacht en avond enorme pijn met het slapen. Slaap kennelijk ook op mijn zere schouder en die pijn is zo erg dat geen medicijn dit opvangt. Dinsdag pre operatief onderzoek en dan hopelijk snel onder het mes en hopelijk zijn mijn klachten over. Ik kan mijn rechterarm niet op mijn rug krijgen die blijft steken onderaan...
Iemand die dit ook had of heeft?

Re: gescheurde pees in de schouder

#56
Hallo ben na een val november .nu 5 weken geleden geholpen Ze hebben 2 pezen aan gehecht kop schoongemaakt en spier afgeknipt.Ik heb best nog veel pijn .Zowel overdag en snachts. Soms bang dat die er af ligt weer .Dat dat snachts is gebeurd .Ben er erg onzeker van . Ook pijn onder arm wel te verdragen .Beetje zeurende .volgende week arts .Dan alweer 6weken geleden . Hoop dat ik weer auto mag rijden .Maar al met al valt me wel erg tegen.Maar ja heeft tijd nodig