Re: Fat-pad atrofie/syndroom

#62
Hallo Allemaal,

Ik ben Ellen, 49 jaar. Normaal tot slank postuur en heb al bijna 6 jaar klachten. Het begin bij 1 voet met hielspoor. Maar ondertussen heb ik wel zo’n vier jaar gezeur onder beide hakken. Alsof je op blauwe plekken loopt… En als het echt overbelast is krijg ik brandende steken.
Alle therapieën in Nederland heb ik geprobeerd. Conclusie; niet te lang staan en lopen. Meer rust😞
Maar ik werk 30 uur in een grote kledingzaak en sport het lieft 3x per week. Dit kan ik niet meer volhouden. Ik ben me aan het omscholen zodat ik meer zittend werk kan gaan doen.
Ik las enkele weken geleden over een behandeling in Engeland of Amerika. Er zou lichaamsvet in de hiel worden gespoten. In Nederland staat niets over eventuele behandelingen/operaties van het fetpadsyndrome….

Re: Fat-pad atrofie/syndroom

#63
Ook bij mij pas door podoloog fad pad syndroom geconstateerd. Had sinds half jaar erg last van. Ben 56 jaar, en geen overgewicht. Dus dat zegt ook niets. Ben nubin half jaar tijd bij 2e podoloog. Deze heeft dit geconstateerd. Herkennen jullie ook de brandende zeurende pijn vooral als je in huis geen schoenen aan hebt? Gevoel op "botjes" te lopen...echt sjacherijnig van. Heb nu andere steunzolen, sinds 6 weken, maar kan nog niet zeggen veel verbetering. Waar ik wel in huis baat bij heb, zijn de pantoffels van brommies (op advies van podoloog) deze hebben drukpunten, verlicht pijn wat. Verder van huisarts, pijnstillers voor zenuwpijn gekregen: Pregebaline. Geeft wat verlichting, maar bijwerkingen: duizeling en veel hoofdpijn van, dus ook niet fijn. Ik hoor jullie veel over echo v voet. Hoor graag van jullie of jullie ervoor doorverwezen zijn naar ortopeed? En daar "wijzer" zijn geworden, qua evt behandeling. Want word niet vrolijk van dat er gezegd wordt dat er niets aan te doen is... Alle tips zijn welkom. Sterkte allemaal ook.

Re: Fat-pad atrofie/syndroom

#64
Hallo allemaal,

Ik ben Bianca en sinds 2 jaar weet ik dat ik last heb van het fat pad syndroom.
Voor de diagnose heb ik al 6 jaar lang met pijn gelopen. Na van alles gedaan te hebben, fysio, steunzolen, shockwave, acupunctuur, gips, en zelfs injecties kwam ik terecht bij een goede arts. Deze heeft gelijk een echo gemaakt en zag gelijk wat ik mankeerde. Ik zit tussen stadium 2 en 3 in. Wil ik niet in een rolstoel terecht komen, was ik dus “verplicht” om niet meer te sporten. Ander schoeisel aan te schaffen met zooltjes. Uiteindelijk heb ik kybun schoenen gekocht en na 6 maanden was ik redelijk pijnvrij. Ik heb de schoenen nu 2 jaar en ik ben gewoon pijnvrij. Natuurlijk bij veel lopen of een lange dag heb ik nog last. Maar zo weinig dat ik echt kan zeggen dat ik pijnvrij ben.

Groet bianca

Re: Fat-pad atrofie/syndroom

#65
Hoi, ik ben Yvon (54 en normaal gewicht) en heb bijna 2 jaar het fad pad syndroom. De laatste maanden gaat het hard achteruit en kan ik eigenlijk niet staan en loop zo min mogelijk. Ik heb ook kybun schoenen. Ik merk wel een groot verschil tussen de zomer sandaal die ik nu heb en de dichte schoenen. De zomer sandalen hebben een zachtere zool en zijn voor mij comfortabeler. Ze zeggen dat de zool van de dichte schoenen ook veel soepel van zool wordt, maar aangezien ik weinig loop, zal dat lang duren. Iemand ervaring? Fijn om te weten dat er meer lotgenoten zijn. Voor iemand die het niet heeft, is het toch lastig voor te stellen wat het is.

Re: Fat-pad atrofie/syndroom

#67
Goedendag, bij mij is ook vetkussentjes beschadigi g geconstateerd door ortopeed. Eerst 2 podologen geweest, dus al meerdere steunzolen geprobeerd. Niets helpt. Heb erge pijn. Zelfs s nachts brandende, tintelende voeten. Kan soms laken of mn sok niet verdragen. Ik slik sinds paar maand pregabeline (2x dgs) tegen de pijn. Maar merk dat pijn steeds erger word. Orthopeed, zei ws poly neuropathie. En door verwijzing naar neuroloog. Daar 4 mnd wachttijd. Over 5 wk, eindelijk afspraak. Maar weet soms niet waar ik het moet zoeken vd pijn. Drama ook met schoenen. 2 paar sneakerz waar ik beetje op kan lopen, maar daarna ook daarmee pijn. Herkent iemand deze pijnklachten: brandende, tintelende zeurende pijnen, en ook pijn scheuten onder je voet. En iem hier advies/of andere medicatie als tip?

Re: Fat-pad atrofie/syndroom

#68
Hoi Manuele,

Dit is herkenbaar vanuit de praktijk. Helaas vaak weinig mogelijkheden die voor iedereen werken. Het is echt een zoektocht. Voor medicijngebruik wat voor jou kan werken, is je huisarts degene die je om hulp moet vragen.

Door de stand van je voeten en dat ze altijd gewicht dragen is het zo lastig om te zeggen dit werkt voor je. Eigenlijk zijn er zeker geen snelle oplossing in de vorm van oefeningen. Een podotherapeut kan helpen, maar die heb je al 2 gehad. Dat zijn vaak de snelste manieren op verlichting, maar helaas niet pijnvrij in de meeste gevallen.

Dus het advies is contact op te nemen met je huisarts, want begrijp echt je frustratie, alleen helaas geen oplossing

Re: Fat-pad atrofie/syndroom

#70
Hai allemaal,

Wat ben ik opgelucht dat ik hier op de site terecht ben gekomen. En dat ik niet de enige ben met dit probleem en jullie begrijpen wat het is om dit te hebben. Ik heb mij aangemeld op de FB pagina, hoop dat ik met jullie informatie en ervaringen kan uitwisselen hierover. las ook over een behandeling in Amerika? Hoop echt dat dit wellicht kan helpen, want weet niet meer waar ik het zoeken moet na 1,5 jaar van alles geprobeerd te hebben en ze nu eindelijk dit hebben geconstateerd.

Spreek jullie allen verder op de fb pagina.

Groetjes
Reenu