1,5 jaar liespijn

#1
Ik heb al 1,5 jaar liespijn. Volgens fysio overbelasting adductoren door sporten. rust, koude kompressen, langzaam opbouwen en manuele behandeling bij goede fysio. Pijn binnenkant bovenbeen na sporten en ook in de nacht. Ben nu bij sportarts geweest ivm de aanhoudende klachten. Hij zegt totaal iets anders. Het is volgens hem geen adductoren probleem maar een heupprobleem. FAI of labrum. Ook degeneratieve veranderingen of stressfractuur zouden kunnen. Ik moest geopereerd worden en in de tussentijd mag ik gewoon sporten want daardoor heb ik geen pijn. Dat staat haaks op mijn ervaring na 1,5 jaar. Juist meer pijn na sporten-een sport die ik graag doe en wil blijven doen. Ben nu behoorlijk in de war. door de tegenstrijdigheid van mijn ervaring, het beleid van mijn vertrouwde fysio en de wat de sportarts zegt. Wat heb ik nou en is operatie wel de aangewezen optie?

Re: 1,5 jaar liespijn

#2
Beste Donkey,

Wat vervelend, zeker met deze informatie kun je weinig. Liesklachten zijn lastig te onderzoeken wat nu daadwerkelijk de oorzaak is. Liesklachten kunnen zeker vanuit de heup komen. Als de sportarts dit vermoed, hoop ik wel dat hij dit bevestigd wil zien door middel van MRI scan. Ik hoop niet dat er een operatie wordt uitgevoerd in de heup regio zonder eerst een MRI scan.

Als jij juist wel pijn hebt tijdens sporten, moet je dat zeker niet doen. Ik vind het vreemd dat de sportarts zegt dat je geen pijn hebt, terwijl je wel pijn ervaart. Heb je de check gedaan wat er op deze website uitkomt? Pijn in de nacht is wel een puntje van aandacht, dat is niet een normaal gegeven bij overbelasting van de adductoren.

Ik zou dus eerst een MRI (met artro, is met vloeistof) vragen. Dan kun je meer zeggen.

Succes!