hallux rigidus

#1
Omdat ik erge artrose had in mijn grote teen gewricht is de door de orthopeed vastgezet. Ik droeg al orthopedische schoenen met een afwikkeling maar dit hielp niet voldoende. De orthopeed heeft toen een hallux rigidus gedaan. Van tevoren zei hij dat ik goede droeg en daar gewoon na de operatie op kon blijven lopen.
Maar mijn teen staat plat op de grond. Ik kan mijn voet niet meer afrollen. Mijn schoenmaker heeft de afwikkelbalk onder mij schoenen verhoogd zonder resultaat. Ik ben nu nogal gehandicapt. De orthopeed zegt dat de teen goed staat daar kom ik niet verder mee. Er zit nog een plaatje met 2 schroeven in mijn voet en dat kan er uitgehaald worden een jaar na de operatie. Dat zou in september kunnen. Wat kan ik doen?
Vriendelijke groeten
Aafke

Re: hallux rigidus

#2
Beste Aafke,

Wat vervelend dat je deze klachten hebt overgehouden wat je niet had verwacht. Wat ik adviseer is naar een fysiotherapeut gaan. Neem jou operatieverslag mee, zodat ze weten wat er gedaan is. De fysiotherapeut kan dan advies geven wat je mag verwachten. Elke operatie is anders, vandaar dat ik op deze manier geen duidelijk antwoord kan geven.

Succes!

Re: hallux rigidus

#3
Bedankt voor uw antwoord. Het is afgelopen september dat ik geopereerd ben. Eenmaal uit het gips ben ik naar de fysio gegaan.
Maar een vastgezet gewricht kan je niet meer bewegend krijgen. De teen is onder gecorrigeerd. Staat te laag bij de grond en dat geeft al die problemen.
Helaas geeft de orthopeed dit niet toe, of hij ziet het niet. Ik wil een 2e mening aanvragen bij een andere orthopeed.

Re: hallux rigidus

#5
Hoi,

Pijn kan altijd terug komen. Geen garanties hierin. Als de bult is ontstaan doordat het gewricht een andere stand heeft gekregen gaat deze niet meer weg helaas. Maar dit hoeft helemaal geen klachten te geven. Een operatie is vrij heftig in dit gebied en zal niet de voorkeur zijn als er geen klachten zijn.

Re: hallux rigidus

#8
Nu in augustus 2 jaar geleden geopereerd aan hallux rigidus. Mijn dokter had verteld dat ik nog steeds pumps kon dragen met hak. Maar niets is minder waar. Kan enkel nog schoenen dragen met sleehak en niet te hoog. Daarom dames denk goed na voor je dit laat doen. Ik heb nu beetje spijt, had ik dit geweten, had ik dit niet laten doen of toch pas over enkel jaren pas, ben nu 52 jaar en kan niet meer de schoenen dragen die ik wil. En soms ook nog wel beetje pijn. Dus wel beetje spijt.