Totaal ruptuur subscapularis

#41
Heb zelf 2 jaar geleden mn subscapularis volledig afgescheurd met skiën . Had veel pijn maar heb nog wel een aantal dagen geskied en heb in ned een foto laten maken. Niet gebroken. Na een maand of 3 had ik nog veel last van die schouder. Uiteindelijk in de 9e maand kreeg ik het antwoord. Totaal ruptuur van de subscapulares,na zo’n lange tijd niet meer te herstellen . Eigenlijk ging het vanaf dat moment beter,ben hem weer gaan gebruiken. Kon heel veel niet meer,tennis,Hockey,etc. Maar twee jaar later hebben m’n andere spieren alle functies overgenomen en kan bijna alles weer,zonder pijn of operaties. Ik mis alleen die subscapulares,maar dat ding is blijkbaar niet onmisbaar! Dus mijn advies..snij niet te snel. Geef je lijf de kans om te herstellen.

Re: gescheurde pees in de schouder

#42
Hoi Margot,

Wat ben ik blij met jou ervaring! Dit klopt zeker, en helemaal voor de schouder. Liever niet snijden, het lichaam lost veel zelf op. Maar heb geduld en accepteer dat je een periode wat minder kan. Zorg dat deze periode dat je wat minder kan, niet inactief wordt. Blijf doen wat wel lukt.

Maar uit ervaring als fysiotherapeut weet ik ook dat dit niet eenvoudig is voor veel mensen, 2 jaar geduld is lang maar de moeite waard.

Succes

Re: gescheurde pees in de schouder

#43
Hoi Margot en Rudy,

Ik ben benieuwd of dit ook voor mij kan gelden, na ski ongeluk in maart dit jaar scheur in subcapularispees, humerale zijde. Veel beperking in schouder, vooral arm naar zijkant bewegen, arm draaien, arm boven me hoofd ect, s'nachts er niet op kunnen liggen en pijnklachten. soms pijnscheuten. in rust overdag geen pijn. Fysio hielp mij niet nu wacht ik op afspraak met orthopeed. Maar op deze site zie ik dat operatie ook niet alles is. kun je alle functie's terugkrijgen zonder operatie zodat ik weer zou kunnen sporten/ yoga?

Groeten Karin ( 48 jaar)

Re: gescheurde pees in de schouder

#44
Hallo,ik had recent een echo en rx van mijn rechterschouder. Conclusie: ligamentaire en capsulaire opzetting acromioclaviculair
Chronische tendiopathie van de distale supraspinatuspees, focale volledig
e diktescheur 17mm×18mm in de centrale vezels vezels.
Wat denkt u hierover?
Alvast dank en vriendelijke groeten

Re: gescheurde pees in de schouder

#45
Hoi Chantal,

Dit zegt niet zoveel zonder het verhaal van jou erbij. Wat zijn je klachten, wat is je leeftijd, hoe is het ontstaan.

Het is niets vreemds namelijk voor bepaalde leeftijdscategorie. Is dit ontstaan na een ander trauma dan komt er een heel andere conclusie uit. Dus alleen beeld zegt niet zoveel helaas.

Vraag je arts om verdere uitleg en wat het behandelbeleid wordt voor jou. Dit is afhankelijk van veel verschillende factoren.

Succes

Re: gescheurde pees in de schouder

#46
Hallo,op 5 december plaatste ik een reactie,en ik kreeg heel snel uw reactie waarvoor mijn dank!
U wees mij erop dat mijn verhaal niet volledig was,daarom ben ik zo vrij om nog een kleine toevoeging te doen. Ik ben in het verleden niet gevallen,wat een scheur zou kunnen veroorzaken.
Ik heb wel al 2 injecties met cortisone gehad,die tijdelijk wel beterschap brachten. Maar ik heb nu terug wel wat pijn,maar niet overheersend.
Ik ben 65 jaar.
Ik hoop dat er een operatie niet nodig is,maar omwille van de grootte van de scheur 17mmx 18 mm ben ik toch wel bezorgd.
Alvast dank voor uw reactie!
Met vriendelijke groeten

Re: gescheurde pees in de schouder

#47
Hoi Chantal,

Nu een wat latere reactie ;)

Jouw leeftijd is al een discussie punt of opereren zinvol is, dit is afhankelijk van de kwaliteit van je peesweefsel. Aangezien de scheur zonder trauma is gebeurd, zal het spierweefsel niet heel goed zijn. En is het normale verouderingsproces ook in je schouderspieren aanwezig. Dan is de uitkomst van een operatie altijd minder positief helaas.

Er is een hele grote groep mensen (50-70%) die boven de leeftijd van 55 jaar een scheur of volledig afgescheurde supraspinatus hebben. En dit geeft in 80% geen klachten, dus de grote van de scheurd zegt niet zoveel. Vooral de randvoorwaarden rondom de schouder optimaal houden en trainen zal mijn advies zijn in dit geval.


Succes met je beslissing

Re: gescheurde pees in de schouder

#48
Hallo,ik vroeg reeds 2 keer uw deskundig advies en kreeg telkens uw professionele reactie. Ik ben zo vrij om u nogmaals het volgende te vragen: ik ging met het verslag van de RX en echo naar de orthopedist. Hij deed enkele testen,en zei dat er conservatief gezien een goed beeld is op dit moment. Op mijn vraag waarom ik toch nog steeds soms vrij veel pijn ervaar in de hele rechterschouder,met uitstraling naar mijn wang,oor en nek,zei hij dat de volledige diktescheur daarvan de oorzaak is. Ik heb hem spijtig genoeg niet gevraagd hoe lang die pijn mogelijk kan duren. Wat denkt u : is dit een proces van maanden,en kan fysiotherapie mogelijk helpen? Ook voor de chronische tendiopathie in de schouder.Hij zei daar namelijk niets van. Nogmaals mijn gewaardeerde dank! Met vriendelijke groeten

Re: gescheurde pees in de schouder

#49
Hallo,heeft iemand van de lezers van dit forum ook chronische pijn aan de schouder,na een volledige diktescheur van de supraspinatuspees? Indien ja,hoe gaan jullie daarmee om,bv fysiotherapie,medicatie,een combinatie,en hoe lang kan die pijn duren?
Alvast dank voor uw reacties
Chantal ( 65 jaar)

Re: gescheurde pees in de schouder

#50
Beste,
Bij toeval kom ik op deze site en plaats graag mijn vraag. Ik ben na de zomer van de trap gevallen, vooral op m'n rug en stuit. In de val heb ik me geprobeerd op te vangen waarbij dus blijkbaar in m'n schouder iets mis is. Nu pas dus een mri gehad en uitslag is een cuff ruptuur. De ortho chirurg vertelt als enige een operatie te kunnen doen.
Nu mijn dilemma, ik kan heel veel. Ik kan werken, ik kan m'n gezin runnen. Ik slaap sinds kort redelijk oké. Ik kan veel beweging gewoon maken. Zonder klachten of met een strak stijf gevoel. Sommige beweging natuurlijk ook niet, en ervaar wel de hele tijd een zeurende pijn. Een soort zenuwpijn.
Wat haal ik me op m'n nek wanneer ik kies voor de operatie? Heb ik een keus? Kan hier toch ook niet tot m'n 90e mee blijven aanmodderen. Maar ben enorm bang dat ik me een enorme revalidatie op m'n nek haal terwijl ik nu best mobile ben. Kan het kwaad dit zo te laten? Loop ik een risico, dat ik dingen beschadig of stuk maak? Wat een dillema.. Iemand advies? Oh ps.. Nog net een nieuwe baan ook.. #help
cron