Re: Moeizame behandeling van waarschijnlijk Tarsaal Tunnel Syndroom

#11
Hoi Allemaal,

Ik ben wel een beetje ten einde raad. Februari 2020 kreeg ik TTS als gevolg van ganglions in mijn rechter enkel. Vanaf toen is mijn leven veranderd. Continue zenuwpijn zorgt ervoor dat je minder vrolijk wordt en vaak chagerijnig bent van de pijn en erg moe. Afgelopen 1,5 jaar heb ik het gevoel dat ik veel minder mee krijg van het opgroeien van mijn kinderen. Mijn jongste dochter weet zelfs niet beter dat je niet met papa kan dollen omdat hij last van zijn voet heeft.

Na 17 maanden ben ik eindelijk geopereerd, daarvoor eerst behandeling met naalden gehad. De operatie is nu 5 weken geleden. Na ruim 3 weken (toen de meeste blauwen plekken verdwenen) kreeg ik eindelijk wat verlichting . Helaas van korte duur want een week later werden de klachten weer erger en nu een week later weer wat erger en inmiddels zit ik weer op het oude pijnniveau. Bij de operatie hebben het glopje / startpunt van de ganglions vanaf mijn enkelgewricht niet kunnen verwijderen omdat dit te dicht een vitaal bloedvat zat. Hierdoor was de kans groter dat het terug zou komen. Ik moet nog een bevestiging krijgen middels een echo, maar dat is een formaliteit. De ganglions zijn weer terug en ik denk wel eens als ze er nu weer uitgehaald worden druppelt het gele vocht straks weer gewoon door in mijn zenuwtunnel.

Wie kan mij verder helpen in mijn proces want ik ben zoals ik schrijf ten einde raad?

groet,
Onno van Denzen

Re: Moeizame behandeling van waarschijnlijk Tarsaal Tunnel Syndroom

#12
Hallo Onno

Ik weet hoe vervelend dit is en de beperkingen die je heb. Zelf ben ik sinds 2015 2x geopereerd aan het tarsaal tunnelsyndroom. Ik heb daarvoor veel fysio gehad en diverse injecties wat totaal niets geholpen heeft en ik nu nog steeds veel pijn heb. Het geeft mij een enorme beperking want kan hierdoor niet ver meer lopen want dan slaat mijn voet helemaal dood. Nu ga ik nog 1x bij een fysio in het ziekenhuis langs die gaat kijken of hij iets kan betekenen, waar ik erg aan twijfel en waarschijnlijk er mee moet leren leven. Zelf heb ik het idee dat geen enkele arts dit probleem kan verhelpen omdat voor de operatie je al wordt vertelt dat ze geen garantie geven dat het slaagt dus, zint voor je begint en laat je goed voorlichten want je voet wordt er alleen slechter door.

Re: Moeizame behandeling van waarschijnlijk Tarsaal Tunnel Syndroom

#13
Hoi Wilma,

Ik was benieuwd of je al verder bent gekomen?

Mijn tussenstand is dat uit de Echo blijkt dat de ganglions inderdaad terug zijn. De plastisch chirurg wil weten of er sprake is van een zogenaamde kalibersprong in de zenuw, hetgeen inhoudt of er plotseling sprake is van verdikking of juist verdunning van de zenuwbaan. Radioloog heeft hier nog geen duidelijkheid in gegeven.

Plastisch chirurg overweegt misschien tweede operatie maar geeft wel aan dat er een lastige balans zit tussen dat elke operatie kans op druk op de zenuwen kan toenemen door littekenweefsel en succes kans / moeilijkheidsgraad van de operatie. En wellicht kans dat de zenuwen heel langzaam herstellen. Op dit moment zit er geen verschil met drie maanden geleden, dus dat is wel gek vind ik, maar misschien ben ik te ongeduldig.

Allemaal heel veel sterke en ik bid dat voor iedereen dat TTS pijn verdwijnt.
groet,
Onno van Denzen

Tarsaal Tunnel Syndroom/nachtspalk?

#14
Hi Allemaal, bij mij begon de pijn/doof gevoel onder mn voet en aanhoudende spierpijn in mijn kuit ongeveer 5 jaar geleden. Ik had toen een staand beroep (winkel) en heb ten einde raad ontslag genomen en overgestapt op een administratieve job waarbij ik de hele dag kan zitten. Veel geprobeerd. Zenuw onderzoek in ziekenhuis toonde geen TTS aan (zenuwgeleidingen tijdens onderzoek was normaal) maar ik heb echt alle symptomen van TTS, dus ik weet voor bijna 100% dat ik TTS heb.
Rekoefeningen gedaan, speciale zooltjes gehad en Shockwave therapie gedaan (zeker 15 behandelingen). Uiteindelijk ging het helemaal over, maar dat duurde ruim een jaar en ik denk dat de oplossing lag in het stoppen met werken in de winkel zodat ik niet meer hele dag hoefde te staan.

Helaas nu 5 jaar verder steekt het toch weer de kop op ondanks zittend werk. Het laatste jaar ben ik steeds aktiever met volleyballen (zaal + beach volleybal). Doe dit ongeveer 3x per week (dus 3x 2 uur per week). Dus nu kan ik WEER op de bank gaan zitten en niks doen en rust houden. Ik word hier zo moe van!

Ik zie het niet zitten om me te laten opereren (ik hoor hier niet heel veel goede verhalen over).
Ik denk dat ik me nu ga laten verwijzen naar een Orthopeed en wil graag nachtspalken hebben. Ik hoop dat dat gaat helpen.
Iemand die daar ervaring mee heeft? Ik merk namelijk zelf als ik pijn heb en een aantal keren een rek oefening doe in bed of op de bank (voetflex) dat het dove gevoel en de pijn wel afneemt.

Ik leeft met jullie allen mee. TTS is niet het einde van de wereld maar legt wel een beperking op je leven.
Groet Linda 54 jaar Almere

Re: Moeizame behandeling van waarschijnlijk Tarsaal Tunnel Syndroom

#15
Wie kan mij helpen. Al een jaar of 3 loop ik met kuit en voetklachten. Fysio gehad voor kuit. Dry needling kuit. Steunzolen en eigenlijk nooit van mijn klachten af. Wat begon met een zeurende kuit , is pijn rond enkel , koude tenen , af en toe kramp in tenen erbij gekomen. Vorig jaar is er een echo bij podotherapeut gemaakt van enkel. Hier was begin van tarsaal tunnel syndroom te zien. Op advies dure schoenen van Xsensible gekocht. Lopen lekker , maar ook niet de oplossing. Een maand geleden weer naar fysio. Daar hebben ze podotherapeut mee laten kijken. In mijn woorden is mijn voet toen gekraakt. Was daarna wel wat losser maar klachten niet weg. Die gaf aan dat mijn klachten niet van tarsaal tunnel syndroom zijn. Ben best een beetje radeloos. Heb aan 1 hand het carpaal tunnel syndroom gehad waar ik 2 keer aan geholpen ben. Aan die hand later een pink die niet meer terug ging. Maar na injectie is dat over. Maar ik wil zo graag van mijn voet/kuit klachten af.

Re: Moeizame behandeling van waarschijnlijk Tarsaal Tunnel Syndroom

#16
Hoi,

Ik begrijp dat je radeloos wordt. Heeft een orthopeed al een keer naar jou voet gekeken? Een tarsaal tunnel syndroom kan eventueel behandeld worden met een injectie en in het uiterste geval met een operatie. Als aangepasten schoenen en fysiotherapie niet helpt. En dat is zo te horen in jou geval aan de hand. Dan zal ik toch adviseren er verder onderzoek naar te laten doen. Ook om zeker te weten wat de diagnose is.

Succes

Verloop Tarsaal tunnel syndroom

#17
Hallo,

Wie kan mij meer vertellen over tarsaal tunnelsyndroom? Sinds 5 maanden heb ook ik hiermee van doen in beide voeten. Ik heb een tijd helemaal niet kunnen lopen maar inmiddels lukt dit (niet te lang) weer. Ook kan ik niet zonder schoenen met mijn zooltjes lopen. Dus als ik s nachts naar toilet moet moet ik eerst mijn schoenen aan doen.
Ook kan ik S nachts niet op de enkels rusten en zit met kussentjes te rommelen in bed. Ben een tijdje naar fysiotherapeut geweest, ben ingetaped een paar weken en zou shockwave krijgen. Daar was het uiteindelijk (nog) te pijnlijk voor. Ik heb veel vocht rondom de enkels en onder de hak maar therapeut kan het vocht niet verklaren. Hij wil nu een maand niets doen en dan weer eens afspreken en kijken.
Is er iemand die het herkend en die weet wat je wel of niet moet doen? Blijven bewegen is goed maar wanneer is het teveel? Ik ben gek op lange wandelingen, gaat dat nog lukken? Ik hoor steeds dat het lang gaat duren maar wat is lang? Geneest het wel?

Wie weet meer of kan wat ervaring uitwisselen?
Vriendelijke groet Irene

Re: Moeizame behandeling van waarschijnlijk Tarsaal Tunnel Syndroom

#18
Beste Irene,

Ik heb helaas al ruim drie jaar last van TTS en van alles geprobeerd. TTS is met EMG scan eenvoudig vast te stellen. Wat je schrijft is herkenbaar. Ik wil ook echt mijn slippers aan voordat ik naar de wc kan gaan omdat op blote voeten erg pijnlijk is. Ik vermijd wandelingen en kan niet lang op mijn voeten staan. Bij mij kwam men er pas vrij laat achter dat vocht rond mijn enkel geen vocht bleek te zijn maar ganglions die mijn zenuwen beknelde. Herstel van zenuwen is erg ingewikkeld en kan een zeer langdurige proces zijn. Inmiddels zijn bij mij twee keer (grote) hoeveelheden ganglions verwijderd maar zit ik nog steeds te wachten op volledig herstel zodat ik weer kan wandelen/sporten en niet de hele dag pijn aan mijn voet heb. Behandelingen die mij geen significante vooruitgang hebben zijn shockwave, acupunctuur, orthopedische zolen, massage en fysiotherapie. Wat ik fijn vind is: af en toe tenenspreiders, warm water of hete pittenzak onder mijn voeten, tape zo nu en dan wat. In afwachting van herstel. Inmiddels is er wel een nieuwe MRI gemaakt (ivm verdenking van ganglions dieper in mijn voet die er niet uitgehaald konden worden tijdens operaties) omdat het herstel zo lang op zich laat wachten.

Tarsaal Tunnel Syndroom

#19
Beste Onno,

Dank je voor je bericht. Zie dat het bij jou ook complex is. Vervelend hoor. Als ik zo de verhalen lees heb ik het idee dat in veel gevallen niet veel is dat echt helpt.
Afwachten, hopelijk zal de tijd uiteindelijk toch enig herstel geven. Jij ook veel sterkte in ieder geval.

Vriendelijke groet
Irene

Tarsaal Tunnel Syndroom

#20
Ik heb 4 jaar met een probleem gelopen doof gevoel in enkel verschrikkelende tintelingen in hiel brandende pijn binnenkant enkel kuitbeen altijd stijf heb er 4 jaar mee rond gelopen pijn vedween niet niets hielp steunzolen coristone injectie ik was ten einde raad heel men leven begon van mijn voet af te hangen ik was nimeer gelukkig kon niet meer lachen terwijl ik altijd heel vrolijke jongen was uiteindelijk operatie gehad 3 maanden thuis verschrikkelijk veel pijn gehad heel veel litekenweefsel wel laten halen tintelingen zijn nog niet 100% weg maar wel 70% maakt men leven terug stuk beter maar hoop dat het nog een keer volledig weg gaat ….