Re: Neurologische klachten ineens

#11
Wat het gekste is dat de huisartsen en de neurologen het maar fabeltjes vinden dat die door de vaccinatie/corona komt.
Ik zelf ben in juni 2021 gevaccineerd en dat was Janssen. Ik was blij want moest dus maar 1x. dag later werd mijn Tinnitus harder (Heb dit al 15 jaar).
huisarts geloofde niet dat dit door de vaccinatie kwam. Naar audiologische centrum in Hoensbroek geweest en die geloofde het ook niet.

In November 2022 werd ik ineens ziek. keelpijn en hoesten enz dus griep. Paar dagen later begonnen me handen en vingers raar aan te voelen.
Huisarts zei dat dit waarschijnlijk carpaal tunnel syndroom was en moest tot Januari wacht voor gesprek met de neuroloog.
Maar het werd iets erger. benen begonnen te trillen en had moeite met lopen. Voeten begon ook raar aan te voelen.
Maand later (December) werd ik weer ziek en weer de zelfde klachten en weer een maand later (Januari) weer ziek met de zelfde klachten.
Toen besloten om maar even een zelftest te doen en ja hoor Corona. Dag later bij de GGD geweest om me te laten testen en daar kwam corona ook uit.
Wat als ik nu al in november 2021 de corona had? Zelf heb ik bijna nooit de griep, Nu ineens 3x achterelkaar waarvan de 3de keer corona.

Inmiddels bij de neuroloog geweest en die zeiden dat ik een erge nekhernia heb bij C4, maar het gekste is dat ik totaal geen ene pijn heb.
Kan gewoon alles met mijn nek en armen wat hun wel raar vonden.
Hun rade mij meteen aan voor een operatie. De pijn zal dan ook weg zijn, maar ja welke pijn?????
Ik vroeg of dit misschien wel door de corona kon komen dat rare gevoel in me vingers(toppen) en benen/voeten en meteen zeiden ze dat dit niet aan corona lag.

Als ik dan deze berichten lees en bij andere sites dan heb ik toch me betwijfel.

Wie moet je nu nog geloven????

Re: Neurologische klachten ineens

#12
Hoi hoi,

Vooral je eigen lichaam geloven. En zeker niet opereren bij geen klachten!!!

Ik ben ook zeer sceptisch als wetenschappelijk onderbouwde fysiotherapeut dat vaccinaties dusdanig effect hebben op het lichaam. Maar ja, dat is het punt meteen er is geen wetenschappelijk onderzoek. Het is nieuw, onbekend en onduidelijkheid. Ik geloof dat vaccinaties zeker enorm belangrijk waren en veilig om corona proberen in te perken.

Maar helaas zien we in de dagelijkse praktijk echt nog veel mensen met onverklaarbare klachten na een vaccinatie of corona episode. Er zijn echt een aantal schouderaandoeningen met neurologische tekenen die we ineens vaker zagen. Wil dat iets zeggen, wetenschappelijk gezien niet.

Huisartsen, neurologen, fysiotherapeuten zijn over het algemeen wetenschappelijk opgeleid. Is alles wetenschappelijk te verklaren in de medische wereld. Nee.

Heb je een periode van krachtverlies gehad in je arm/hand?

Ooit van neuralgische amyotrofie gehoord?

https://www.radboudumc.nl/patientenzorg ... fie/wat-is

NA - Uit onderzoek blijkt dat er een verband is tussen coronavaccinatie en het krijgen van een (nieuwe) aanval van NA. Het risico is echter laag en vergelijkbaar met het risico op NA na een griepvaccin: verreweg de meerderheid krijgt geen (nieuwe) aanval. Daarnaast kan corona zelf ook NA uitlokken. Het advies van onze medisch adviseurs blijft daarom: wél vaccineren.
Nog niet duidelijk is of mensen die na vaccinatie toch NA krijgen, vaker last hebben van hun geprikte dan hun niet-geprikte arm. Daar zijn wel aanwijzingen voor, maar geen hard wetenschappelijk bewijs. Sommige mensen met NA kiezen er om deze reden bewust voor het coronavaccin wel of juist niet in hun gezonde of niet-dominante arm te zetten.

Dit zagen we dus echt meer in de fysiotherapiepraktijk. En een vaccinatie of corona kan dit uitlokken. Evenals andere vaccinaties. Alleen corona en corona vaccinaties is zoveel meer voorgekomen, dat NA dus ook meer voorkomt.

Re: Neurologische klachten ineens

#13
Hallo,

Sorry voor de late reactie, maar of ik krachtverlies heb gehad of nog heb?.
In het begin leek het er wel op. Waar ik nog wel last van heb is moeie benen en dan mijn vingers/handen. Alles wat ik wil pakken voelt niet normaal aan. Ook als ik nu zit te type voelt onprettig aan.

Ik heb dat artikel over neuralgische amyotrofie gelezen en denk niet dat ik dat heb.

[Neuralgische amyotrofie (NA), ook plexus brachialis neuropathie genoemd, is een aandoening van de zenuwen die wordt gekenmerkt door terugkerende aanvallen van pijn in de schouder, arm en/of hand, gevolgd door een gehele of gedeeltelijke verlamming van de spieren op deze plaatsen.]

Pijn heb ik dus tot nu toe nog niet gehad. Nergens. Zelfs de neurologes vinden dat vreemd. Vervolg zeggen ze dan dat de rare gevoel in mijn vingers de oorzaak is van mijn nekhernia. Als ik dan zeg of de corona de boosdoener kan zijn zeggen ze meteen nee. Had mijn verhaal genees verteld dat ik dus 3x ziek ben geweest achter elkaar en bij de laatste keer bleek ik dat ik corona had.

Daarom mijn twijfels om me te laten opereren.

Re: Neurologische klachten ineens

#14
Misschien goed om een second opinion aan te vragen.

Ik vind het nogal wat om een nek te opereren als er eigenlijk geen hernia klachten zijn (uitval)

Een hernia komt heel veel voor! Maar in de meeste gevallen geeft dit helemaal geen klachten. Vaak zijn het zogenoemde toevalstreffers bij aanvullend onderzoek. Er zijn zelfs onderzoeken dat 50-60% van de bevolking een hernia zou moeten hebben. Terwijl maar 1% er last van heeft. Een hernia operatie is ook echt niet zalig makend en een gemiddelde slagings percentage van 25% (wetenschappelijk gezien allemaal)

Dus met deze cijfers en jou verhaal, is dat vreemd. En verklaard ook niet jou gekke gevoel in je benen (NA ook niet natuurlijk) maar het laat mij vooral zien dat je immuunsysteem toch een neurologische optater kan krijgen door prikken/ corona.

Ik denk dat je dat je de oorzaak los moet gaan laten. Het maakt niet zoveel uit wat de oorzaak is. Maar je nekhernia klinkt ook heel onwaarschijnlijk, dus daar een redelijk grote risicovolle operatie voor aangaan.....??
Second opinion vragen als desbetreffende neuroloog dit ook als verklaring kan geven, kun je het misschien wel overwegen. Zei zijn wel de specialisten.

Succes