Re: 2e keer frozen shoulder in zelfde schouder?

#4
De oplossing ligt soms dichterbij dan je denkt ik heb 20 jaar pijn op mijn borst gehad.ik heb er wat mee omgezuild tot alcoholverslaving aan toe. Na 21 jaar begon er een lichtje te branden van hè als ik nu s naar de Kruidvat ga en daar van die sterke balsem haal toen heb ik tijgerbalsem en toco-tholin warmtebalsem gekocht. Ik was in 2 dagen smeren van de pijn ellendig gevoel af. asjeblieft.

Re: 2e keer frozen shoulder in zelfde schouder?

#5
Heb 2x frozen shoulder gehad na een operatie. 1x links en 1x rechts.
Ik sta terug een ingreep te wachten. Bestaat de kans dat ik het een derde keer krijg dan? En komt dit door lang liggen op de operatietafel? Ik las dat men het maar 1x aan elke kant kan krijgen en daarna las ik dat het meerdere keren kan. Heeft iemand hier de juiste uitleg over aub?
Groetjes
Rien

Re: 2e keer frozen shoulder in zelfde schouder?

#6
Hoi Rien,

In principe krijg je het maar 1x per kant, maar garantie krijg je niet. Zeker zit er ook nog een verschil tussen een frozenshoulder na een operatie en een frozenshoulder die zomaar spontaan ontstaat. (2x spontaan wordt echt heeeel zelden gezien) Na een operatie zijn er weinig cijfers van bekend, omdat 2x opereren in 1 schouder al niet vaak voorkomt.

Frozenshoulder na een operatie komt doordat het kapsel een onstekingsreactie ondergaat door de operatie en het lange tijd vaak stil houden van de arm. Het stilhouden van de arm wordt ook niet aangeraden, een fysiotherapeut kan de arm bewegen (vaak mag je het zelf niet namelijk) of met hulpmiddelen.

Als je diabetes patiënt bent heb je ook groter risico op frozen shouder.

Kijk wat voor jou van toepassing is. En is een operatie van je schouder noodzakelijk?

Succes