Ten einde raad pijn onderrug, heup, bil, been.

#1
Goedenavond,

Ik hoop dat iemand iets herkent of me kan helpen. Ik ben al meer dan een jaar bezig met zoeken wat ik kan hebben en ondertussen wordt de pijn alsmaar erger. Zo erg dat ik nu na 10 min lopen of wandelen (want daarbij is het def het ergst) haast niet meer kan lopen van de pijn. Het voelt alsof ik in brand sta. Ik vind het heel moeilijk om te beschrijven waar het vandaan komt. In ieder geval net boven mijn bil en mijn bil en heup krijg ik het gevoel dat het in brand staat. En de laatste tijd ook in de zijkant van mijn bovenbenen als ik avonds zit na een erge dag dan klopt het brandend.  Het verschilt welke kant ik pijn heb. 2 weken terug is hier bovenop ook nog eens in mijn rug geschoten toen ik mijn zoon in bed legde. Dat is inmiddels weer over. Maar de oude vlammende pijn is weer terug nadat ik gestopt ben met naproxen. Wat heb ik allemaal al gedaan?:

- Bekkenfysio 2 verschillende (ik ben anderhalf jaar geleden van mijn 2e bevallen)/ hIer kwam uit hypermobiel op sommige vlakken: heupen onder andere
- Gynaecoloog: geen verzakking geconstateerd, wel een gevoelige spier inwendig bij mijn bil  en kleine beetje moeite met persen. Ze heeft me aan de pil gezet omdat het toen gedurende de cyclus erger werd. We wilden kijken of het hormonaal was. Maar sinds ik aan de pil ben is het constante pijn.
- Reumatoloog; ziekte van bechterev 95 % uitgesloten. Hij had nog een MRI kunnen doen om het 97% te doen maar dit was 1 van de eerste onderzoeken dus vond het toen nog niet nodig
- Manueel therapeut: die kan nu niet zo heel veel meer doen; dry needling deed niks. Ze dacht nog aan doorverwijzen naar een neuroloog;
- Deze week een gesprek met een arts uit het radboud voor eventueel bindweefselziekte (want mijn vader heeft iets wat er op lijkt maar bij hem is het niet bewezen).
Dit is zo'n beetje wat ik allemaal heb geprobeerd. Osteopaat wordt me ook aangeraden door de huisarts.
Ik heb hier een checktest gedaan en daar kwam met 47% lumbale stenose uit.

Ik weet het echt niet meer zo langzamerhand. Maar ik kan niks meer met mijn kinderen doen en op mijn leeftijd maakt dat heel erg verdrietig. Plus bootcampen en wielrennen lukt ook niet meer.
Weet iemand misschien wat dit zou kunnen zijn?Ik kan trouwens al 15 jaar ofzo slecht wandelen. Toen ook al vaak pijn in mijn heupen.
Alvast bedankt

Vriendelijke groet

Re: Ten einde raad pijn onderrug, heup, bil, been.

#2
Beste,

Wat vervelend van jou klachten en ik begrijp je volkomen als jonge moeder. Je wilt gewoon lekker van alles met je kinderen kunnen doen.
Wat ik niet zie wat er gedaan is zijn röntgenfoto's van je heup. De MRI is neem ik wel aan van jou onderrug gemaakt? Dan kun je een stenose van je onderrug ook uitsluiten.

Als je op jou rug ligt kun je dan alle bewegingen met jou heup maken, buigen, draaien? Rek oefening van je bil die lukt? Heb jij vroeger als baby een spreidbroekje gehad? En heb jij de gewone ontwikkeling gehad dus van liggen, zitten, kruipen naar lopen. Of ben je een billenschuiver geweest. Dit heeft namelijk allemaal invloed op de ontwikkeling van je heupgewrichten.

Wat voor verklaring gaf je manueeltherapeut voor de klachten, onderrug? SI? Bekken of heup?

Als je vermoeden hebt op heupprobleem, of om dit in ieder geval uit te zoeken is mijn advies wel om naar een orthopeed te gaan die hierin gespecialiseerd is. Bepaalde heupproblemen zijn namelijk ook niet te zien op een normale röntgenfoto, maar moet jou heup in een bepaalde positie staan.

succes!

Re: Ten einde raad pijn onderrug, heup, bil, been.

#3
Dag,

Wat fijn dat u reageert. Dank u daarvoor.
Voor bechterev is er een röntgenfoto van het bekken gemaakt daar was alleen een iets holle rug te zien.
Er is nog geen mri gemaakt. Dat wil ik wel graag.
Ik heb inderdaad een spreidbroekje gehad en had het aan mijn linkerheup. Daar kan ik nu kwam ik net achter bij een pilatesoefening als ik op mijn zij lig in een soort foetus houding met knieën opgetrokken en mijn voeten tegen elkaar mijn benen heel moeilijk van elkaar krijgen. Andere kant gaat dit moeiteloos.

Wat een goed idee. Via welke weg krijg je een verwijzing naar een orthopeed?

Dank je nogmaals.

Vriendenlijke groet.

Re: Ten einde raad pijn onderrug, heup, bil, been.

#4
Goedemorgen,

Zo te zien zit het probleem in de mobiliteit van jou heup. Dit kan komen door een aangeboren andere stand van jou heup. Vermoedelijk heb je heupdysplasie gehad waar je het spreidbroekje voor hebt gehad. Hoe jou heup hierna ontwikkeld is, is altijd onbekend, maar we zien in de praktijk dat dit vaak op den duur klachten geeft. Zeker na een zwangerschap waar de stand van de bekken en heup dus veranderd.

Een verwijzing krijg je via de huisarts. Ik zal als ik jou was wel even voor onderzoek doen welke orthopeed/ ziekenhuis je zou willen gaan. Misschien weet de huisarts iemand in jou regio die erin is gespecialiseerd. Maar op de verwijzing krijg je een code voor een specifiek ziekenhuis. Dus dit is wel handig als je weet waar je heen wilt. ik weet niet of je nog bij een fysiotherapeut onder behandeling bent, maar deze weet vaak ook goede orthopeden in de regio.

Succes!

Re: Ten einde raad pijn onderrug, heup, bil, been.

#6
Gaja schreef:
21 feb 2022, 11:54
Hallo, Ik heb al 5 jaar klachten, rug, bil, been, voet.
Ik denk dat de grote beenzenuw beklemd zit.
Rugoperatie, blokkades etc. hebben niet geholpen.
Ik ga nu naar de neuroloog, zelf denk ik aan het PIRIFORMIS SYNDROOM.
Misschien kunnen andere hier ook naar kijken, het is iets waar artsen niet snel naar kijken.
Groeten en beterschap.
Beste, Ik heb al jaren net dezelfde pijn.
De specialist gaat me volgende week behandelen voor Piroformis Syndroom.
Volgens hem komt de pijn van druk op een spier.
Na twee behandelingen zou de pijn moeten verdwenen zijn!!
Als dat eens waar kon zijn.

Ik kan niet meer normaal stappen, heb al talrijke scans laten nemen, alsook talrijke specialisten bezocht.
Courrage, Hilde.

Re: Ten einde raad pijn onderrug, heup, bil, been.

#8
Ik loop nu 3jr met pijn met lopen zitten staan, heb alles geprobeerd, vrijwel zeker het piriformes syndroom, linkerkant nieuwe heup gekregen, inmiddels radeloos naar de huisarts terug gegaan, needling, oprekken, pijnstillers alles gehad, hierdoor zelfs mijn baan kwijt geraakt.
Ik ga nu over een paar weken naar de pijnpoli, als iemand mij hier van af kan helpen, dan ben ik diegene eeuwig dankbaar, het heeft 3jr van mij n leven verziekt.

Re: Ten einde raad pijn onderrug, heup, bil, been.

#9
Hallo allemaal, Al eerder heb ik iets geschreven, febr.2023. Ik ben benieuwd hoe het met Hilde gaat, die reageerde op mijn bericht.
Bij mij is er nix veranderd en ben overal uitbehandeld, ook bv bij Altrecht, huisarts dacht dat ik daar baat zou hebben met een psychosomatische behandeling, het heeft geen baat gehad. Ik weet het niet meer, nu doe ik nix meer. Groeten en sterkte gewenst aan medelotgenoten.