Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

#112
Ik ben 4 weken geleden geopereerd en ik kan m'n been goed strekken en buigen begint nu goed te komen tenminste 90 graden.
In het begin viel mij de operatie mee naar nu heb ik heel veel pijn in m'n knie en ik heb een zwaar gevoel in mijn knie. De pijn is net alsof iemand een mes in mijn been duwt en zenuwpijn. Ik heb chronisch oedeem en mijn been is nog goed gezwollen. Mijn onderbeen is nog steeds pijnlijk de knie van de buitenkant weer niet. Het litteken is voor 80 % gevoelloos. De fysio volgt het boekje van het ziekenhuis maar ik ben geen 18 meer en ook geen sportvrouw. Ik kan een paar uurtjes met 1 kruk lopen binnen maar dan loop ik wederom alsof ik net geopereerd ben. Nu begint de fysio met de squat tegen de muur 3x per dag en volgende week op de hometrainer . Ik weet nu niet of ik contact met de arts op moet nemen.

Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

#114
Hi

Ik ben half december geopereerd, nieuwe kruisband gekregen en ik had een klein scheurtje in m’n meniscus die is verholpen. Op het begin de normale pijn maar ben snel bij de fysio begonnen 2x per week kracht opbouwen, na 2 maand ben ik naar 3x per week fysio gegaan, dit gaat op zich goed. Ik zit nu iets over 5 maand en mag deze week het veld op om wat simpele loopoefeningen te doen en wat oefeningen met de bal, niks spannends hoor (ik voetbal). Nu heb ik nog een tweetal issues waar ik tegen aan loop, hebben meer mensen hier last van en is dit normaal?
1. Bij het strekken knakt mijn knie 3 of 4 keer, dit is elke x het geval als ik strek, het doet verder geen pijn maar het is wel heel vervelend. Een beetje dezelfde knak als je je vingers knakt, zo’n gevoel en geluid moet je aan denken.
2. Strekken gaat prima, ik heb alleen nog steeds moeite met buigen, ik kom ongeveer tot dezelfde buiging, maar als ik bijvoorbeeld op m’n knieën ga zitten heb ik wel heel erg pijn, of door m’n hurken ga. Ik kan me voorstellen dat als ik bijvoorbeeld een sliding maak straks als het weer mag, dit heel zeer gaat doen. Is deze pijn normaal en gaat dit nog weg?

Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

#115
Hi ,

Mijn vriend is 6 weken geleden geopereerd aan zijn voorste kruisband, alleen ik vind dat er totaal geen enkele verbetering te zien is. Hij kan absoluut niet zonder krukken lopen en kan vrij weinig. Momenteel begin ik mij echt te ergeren aan de laksheid van zijn fysiotherapeute. In mijn beleving zou er allang naar gekeken moeten worden waarom er geen enkele verbetering of voorruitgang in zijn proces zit.
Ik ben erg benieuwd naar jullie mening of dat er misschien ook meerdere mensen zijn die hetzelfde hebben. Mij lijkt het persoonlijk niet goed en ik heb dan ook meerder malen aangedrongen of hij contact wilde opnemen met de arts. Hij weigert dit allemaal om te doen.

Alvast heel erg bedankt!

Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

#116
Hallo
Eind mei heb ik een operatie gehad aan mijn voorste kruisband en merkte ik meteen dat mijn knie erg naar binnen stond. Ook het strekken doet nog heel veel pijn en gaat niet vlot bij de kinesist. Deze duwt op mijn knie waardoor ik de volgende dag super stijf ben en mijn knie helemaal niet meer deftig kan strekken. De chirurg zei ook dat ik andere oefeningen moest meegeven maar die doet de kiné bijna nooit. Ik heb al van veel mensen gehoord dat de strekking heel belangrijk is de eerste weken na de operatie maar dat zit er dus helemaal nog niet in. Moet ik een andere kinesist zoeken of gewoon geduld hebben?

Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

#118
Dionne schreef:
26 mar 2022, 20:45
Hii,
Op 25-1-22 heb ik een vkb reconstructie (patella pees), ALL versterking en microfractures vanwege missend kraakbeen gehad. Tevens hebben ze een stukje van m'n mediale meniscus weggehaald.
Sinds een aantal weken heb ik met enige regelmaat dat als ik vanuit de strekking wil gaan buigen me iets onderaan m'n knieschijf drukt waardoor ik niet verder kan buigen. Dit is meestal rond het 45 graden punt. Met een beetje draaien en doen kan ik vervolgens wel verder en kom ik ook gewoon tot een graad of 120 ondertussen.
Als ik er doorheen wil buigen doet t echt mega zeer en lukt het me dus ook niet er doorheen te buigen. Waar kan dat aan liggen?
M'n knie is nog net niet helemaal vochtvrij en m'n knieschijf is nog een beetje stug, met name de boven onder beweging van de knieschijf is nog niet helemaal terug bij het oude. Zorg dat ervoor dat het blokkeert?
Hoi,

Ik ervaar ongeveer hetzelfde. Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat. Zou je dat kunnen delen?

Twee weken geleden heb ik voor de 2e keer een vkb-reconstructie (ivm ski-ongeluk) gehad, deze keer via quadriceps-methode + ALL-versteviging. Eerste operatie was 13 jaar geleden (ivm hockeyongeluk), via hamstring-methode en die is probleemloos verlopen, revalidatie ging ook zonder problemen en ik heb daarna nooit meer een verschil ervaren met mijn goede been!

Deze keer ervaar ik veel meer stijfheid en pijn bij het buigen (strekken gaat wel goed). Belangrijker: stijfheid is zelfs toegenomen in de afgelopen dagen. Zou het hierdoor kunnen komen? 1. Gisteren liet ik per ongeluk mijn been van de bank vallen, en bleef mijn been hangen in de lucht op een hoek van ongeveer 50 graden gepaard met veel pijn. 2. Op een buig-strekapparaat bij de fysio, heb ik vandaag geprobeerd 75 graden te halen, maar dat lukte niet. Eigenlijk is 45 graden al pijnlijk, maar deze pijn kan ik nog wel negeren. Het voelt alsof er een blokkade zit in mijn knie, onder m'n knieschijf. Hoe komt het dat de buiging moeilijk gaat? Ik lees op het internet dat er al snel de 90 graden wordt gehaald (ook zoals bij mijn eerste keer) maar dat lukt me nu niet. Nu is mijn been weer helemaal stijf na de oefeningen bij de fysio vanmiddag. Volgens de fysio dwars door de pijngrens heen die 75 graden proberen te halen. Moet ik die oefeningen niet binnen de pijngrenzen blijven doen?


Zwelling van bovenbeen is wel afgenomen, maar knie blijft dik en warm. Na oefening wordt de pijn en stijfheid erger. Ik kan mijn been nog steeds amper buigen. Hierdoor kan ik niet normaal met krukken lopen. De klachten lijken wel op de klachten van artifibrose. Kan dit al vormen in week 3 na de operatie? Of is dat uitgesloten?

Als ik loop op krukken, voelt het alsof er een band strak rondom mijn knie zit, waardoor de strekking en buiging wordt tegengehouden tijdens het lopen met krukken. Is dit normaal na week 2?

Sorry voor mijn lange verhaal. Om het wat duidelijker te maken heb ik mijn vragen dikgedrukt.

Groeten,
Ivanka

Re: Revalidatie na voorste kruisband operatie

#119
Ben 2 weken geleden geopereerd voorste kruisband,een nieuwe kruisband,Na de operatie, na toilet willen gaan,op krukken.Gevallen en door been gegaan,Heel vele pijnen,,meer pijnstilling,Kwam terug onder controle,Fito genomen,kruisband leek oké,,4 dagen later zo’npijn na spoed gegaan.Knie ontstoken,Dagelijks 3 bruffen,3 paracetamol,2 tramadols.Ze gaven morfine,Direct gestopt,hartkloppingen,schudderen,echt slecht,Week later bij specialist,Nu 6 dagen inspuiten diflonac,Nog steeds hevige pijnen,,Geen infectie,geen bacterie,Dokter denkt dat pijnstilling niet tot aan bot komt,,Vind wreemd zovele pijnen,,??Iemanand ook zo’n ervaring??
cron