Pijn enkel na verzwikken

#1
Hoi,

Gistermiddag heb ik mijn enkel verzwikt.
Dat deed even heel veel pijn,daarna kon ik er weer op lopen,wel bleef mn enkel bleef best pijnlijk aan de buitenkant.
Vannacht voelde ik ook iedere keer pijn als ik me omdraaide of mn been bewoog en nu krijg ik er steeds meer last van,ik kan steeds moeilijker er op staan en lopen.
Op zich is de enkel niet heel dik,een beetje een ei op de plek waar de pijn zit,maar hij wordt wel steeds dikker daar.
Ik heb er nu een verband om,dan doet het iets minder pijn,het klopt nu de hele tijd als ik zit,als ik er op sta voel ik nog wel steken.
Klinkt het alsof ik hiermee naar de huisartsenpost zou moeten of hebben jullie andere tips wat ik kan doen om er minder last van te hebben?
Alvast bedankt, groetjes Lisa

Re: Pijn enkel na verzwikken

#2
Hoi Lisa,

Wat ontzettend vervelend, nee dit klinkt gelukkig niet dat je naar de huisartsenpost moet. Op een gebroken enkel is de kans heel klein naar aanleiding van jou verhaal. Verder kan een huisarts niet veel behalve eventueel zwachtelen, maar gezien hij nog dikker wordt zal ik dit nu ook nog niet adviseren.

Vooral hoog leggen, koelen en eventueel zelf zwachtelen of een elastische kous eromheen (als je die hebt) maar niet te lang. Probeer wat lukt je enkel te bewegen, tenen naar je toe en van je af strekken als je been omhoog ligt.

Door het hoog leggen zakt het vocht naar beneden en door bewegen wordt het vocht ook afgevoerd. Al kan bewegen soms lastig voelen, doe wat kan.

Na enkele dagen kun je eventueel naar een fysiotherapeut, die is meer gespecialiseerd om dit soort letsel te beoordelen en je advies te geven. Elke verzwikking is anders.

Succes hopelijk herstel je snel

Re: Pijn enkel na verzwikken

#3
Dank je wel voor de reactie!
Denk je ook dat ik mijn enkelbanden heb verrekt of iets dergelijks? De test op jullie site geeft aan buitenste enkleband letsel of een kneuzing,maar ik heb me echt verstapt,niet gestoten ofzo.
Vanmiddag heb ik idd met mn voet omhoog gezeten met een icepack er op.
Dan doet hij iets minder pijn, helaas als ik er op sta wordt de pijn steeds erger,ook met een zwachtel erom kan ik haast niet lopen.
Ik zal volgende week even een fysiotherapeut bellen om er naar te laten kijken, tot die tijd dan maar rustig aan😅

Re: Pijn enkel na verzwikken

#5
Hoi,

Ja het gaat al wat beter gelukkig!
Ik ben bij de fysiotherapeut geweest en die zei dat ik idd mijn enkelbanden gescheurd heb.
Nu een aantal weekjes tape en nog een beetje rustig aan doen en dan gaan we oefeningen doen om hem weer sterker te maken.

Groetjes Lisa