beklemming zenuw

#1
Ik heb neurologische klachten in mijn beide voeten ( doof,branderig, tintelingen e.a. ). Die klachten nemen aanzienlijk toe als ik ga zitten. Zitten is nauwelijks te doen.
Liggen en lopen kan wel zonder dat de klachten aanzienlijk toenemen. Kan er sprake zijn van een zenuwbeklemming in de hamstrings of de bilspieren ? En wat zou er aan te doen zijn ?

Re: beklemming zenuw

#2
Beste Dirk,

Gezien het beide zijde komt is de kans het grootste dat dit vanuit de rug komt. Hoe lang heb je al last? Wordt je al behandeld hiervoor?
Probeer zitten te vermijden, wel te lopen en te liggen en oefeningen voor je rug te doen.

Eventueel kun je hiermee al starten. https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... ge-rugpijn Hier staat een oefenprogramma (als je nog niet onder behandeling bent is het misschien de moeite waard)

Re: beklemming zenuw

#3
Bedankt voor je reactie
Het gekke is dat ik totaal geen pijn in mijn rug heb. Niet bovenin en ook geen lage rug pijn.
Kan het geen beklemming zijn van een zenuw in de bilspieren of beide hamstrings
En zo ja, kan een fysiotherapeut daarin verlichting brengen ?

Re: beklemming zenuw

#5
Hoi,

Zeg nooit nooit, maar dubbelzijdige klachten komen eigenlijk zelden tot nooit uit de bil of hamstring. Vandaar dat het eerder uit de rug zou komen, of er is inderdaad echt sprake van een neurologisch probleem in het gehele lichaam. Maar dit is dus eigenlijk al uitgesloten door de neuroloog.

Ben je nog nooit bij een fysiotherapeut geweest met deze klachten? Dit zal ik je wel adviseren, die kan vaak wel achterhalen wat de oorzaak is en dan met jou een behandeling bespreken.

Succes!