Re: Rug/bil klachten na val

#11
Goedemiddag,

Ik ben 2 weken geleden onderuit gegaan, het was een behoorlijke klap, na 1 week toch maar een röntgenfoto laten maken en daar stond in:
Scherpe angulatie van s3 (ter plaatse van s3 een scherpe knik)
Ik verga van de pijn, heb al zware pijnstillers maar ik ben benieuwd hoe lang dit duurt, en het verloop.
Graag hoor ik van u.
Met vriendelijke groet,
Ellen

Re: Rug/bil klachten na val

#13
Ik ben voor 4 maanden terug gevallen in de hal van de ingang van mijn flat .De schoonmaker had de vloer niet droog gemaakt en geen borden geplaatst .met gevolg een behoorlijke val .ik kon niets meer dus ambulance. breukje in mij heup naast mijn bestaande prothese .Plus dat ook mijn ribben emz enz een behoorlijke klap hebben gekregen .H et duurd lang lang lang ik loop nog steeds te hinkepinken .Terwijl ik zelf houdingverbetering heb gegeven
en mooi lopen echt een visite kaartje van me was .Is dit voor mij een ramp .mijn angst is dat mijn prothese lwat os is gaan zitten door de val .
orthopeed zegt dat hij dat niet kan controleren omdat een foto met contrast vloeistof alles rood zou kleuren door de val .En als hij echt los zou zitten dit een enorme vervelende operatie zpu zijn
mijn vraag is waarom zeggen ze dan dat je wel drie nieuwe heupen kan krijgen .Ik zou niet graag mank blijven .Of moet ik gewoon nog meer geduld hebben

Re: Rug/bil klachten na val

#14
Best Gast,

Wat ontzettend vervelend van dit gehele voorval.
Hoe lang heb jij je prothese al zitten? Weet jij waar de exacte breuk zit? De locatie van de breuk kan veel zeggen of de duur, en de problemen ervan.

Ze kunnen heupen vervangen, maar doen dit ook liever niet. En dan maken ze de prothese op een gecontroleerde manier los, i.p.v. door een val. Dit maakt voor de operatie wel een verschil.
Als hij echt los zit (en dit zal echt even afwachten moeten zijn) zullen ze dit wel doen.

Ben je aan het revalideren na de val?

Hopelijk herstel je snel en zit de prothese mooi op zijn plek.

Re: Rug/bil klachten na val

#16
Hoi Els,

wat vervelend om te horen. Het kunnen meerdere dingen zijn, maar dat de klachten pas na een week op zijn komen zetten duid meer op een spierprobleem, mogelijk als 'overspannen' reactie op de val. Om hier meer duidelijkheid over te krijgen lijkt het mij verstandig om eerst de fysiocheck te doen, de check vind je hier: https://www.hierhebikpijn.nl/fysiocheck/start Je krijgt direct meer inzicht in de klachten en wat het mogelijk kan zijn en vervolgens wordt er altijd een passend advies gegeven. Succes!

Mvg

Re: Rug/bil klachten na val

#19
Goede middag,

Heel toevallig heet ik ook Iris, maar ik ben een andere Iris ik ben zojuist gevallen van mijn verzorgponny, hij was heel druk al met het opzadelen op moment dat ik op stap gaat hij er galopperend en bokkend vandoor en ik zat nog niet. Ik ben er toen van af gevallen maar op mijn rug en bil beland. Heb ook best wel pijn in mijn rug voornamelijk mijn wervel denk ik en in mijn linker bil. Mijn vriend zegt dat ik het moet laten controleren. Ik weet alleen niet of het ernstig genoeg is om te laten doen. Het is zaterdag en dan kan je bij mijn huisarts alleen terecht voor spoedgevallen. Weet niet of dit er bij hoort. Hebben jullie misschien advies voor mij?