Re: veel pijn in billen, onderrug, rib na val met fiets, zonder blauwe plekken

#11
Dat blauwkleuring niet altijd optreed bij kneuzing in rug is nog niet aangepast in de informatieve tekst op de website, zie antwoord fysiotherapeut hieronder:


quote=Fysiotherapeute post_id=4002 time=1592982566 user_id=67]
Hoi Jet,

Wat vervelend van je valpartij. Het klinkt inderdaad als een kneuzing. Het klopt dat er vaak blauw kleuring is na een kneuzing, maar dit is niet het geval bij gekneusde ribben, of kneuzing van de onderrug. Dan heb je vaak wel zwelling, maar dit is op deze locaties niet te zien

Tijdens de val is het weefsel (rug, spieren, bekken, ribben) in de verdrukking gekomen. Dit veroorzaakt de kneuzing. Wanneer er blauwkleuring is, heeft de kneuzing bloedvaten beschadigd. Dit is niet altijd het geval. Ik zie dat het op onze site ook nog zo staat, ik ga dit aanpassen zodat het duidelijker wordt.

Probeer in beweging te blijven wat lukt. Beweging zorgt ervoor dat het lichaam de afvalstoffen van de kneuzing opruimt en voedingsstoffen voor herstel naar die plek toe wordt gebracht d.m.v. verbetering van de doorbloeding

succes!
[/quote]

Re: veel pijn in billen, onderrug, en nek na vallen op een roltrap met de fiets

#12
Goedemorgen,
Gisteren was ik met de fiets op de roltrap naar boven gegaan, maar helaas verloor ik mijn evenwicht en kon mezelf niet vasthouden . Mn fiets lag beneden op eengegeven moment. Zelf viel ik n stukje naar beneden en ben op de een of andere manier weer rechtkomen te staan tot ik boven was. Veel pijn in de nek ( maar dat had ik al daarvoor maar nu erger) kan moeilijk naar links en rechts bewegen. Mn schouder voelt pijnlijk, mn zitvlak en onderrug doen erge pijn. Kan moeilijk opstaan en lopen. Zelf heb ik bursitus aan beide bovenbenen, waarvoor ik ontstekingsremmers slik (boswelia, heermoes en kurkuma) helpt wel tegen de pijn. Nu slik ik paracetamol die meteen helpen tegen de pijn, maar dat wil ik niet lang slikken. Wat raadt u mij aan. Ik zal naar fysio gaan tegen de bursitus. Mn nek moet eerst gemasseerd om weer normaal te kunnen draaien met mn hoofdl.