stramme knieën. Magnesium-tekort?

#1
Twee jaar geleden voelde ik permanent pijn aan de binnenkant van mijn rechterknie. Dat ging weer weg, maar de pijn verscheen toen aan de binnenkant van de linkerknie. Dat ging ook weer weg, maar een jaar geleden verschoof de pijn naar de voorkant van beide knieën. Wel zo vervelend dat ik vooral moeizaam de trap af kon. Af en toe zakte ik ook zomaar door een knie heen. Mensen om me heen konden ook zien dat ik moeilijk liep.

Ik ben in januari 2021 naar de huisarts gegaan. Hij vermoedde slijtage van het kraakbeen (artrose) en begon al snel over protheses. Om een dergelijke operatie uit te stellen, kreeg ik een verwijzing naar de fysiotherapeut. Ik leerde er wat oefeningen, maar ben eigenlijk niet gedisciplineerd genoeg om daar iedere dag aandacht aan te besteden.

Een kennis vertelde me dat hij veel baat had bij magnesium-supplementen tegen rugpijn. Misschien hielp het ook tegen pijnlijke knieën. Welnu, twee weken slikken voelde ik al verschil! Ik ben nu een half jaar verder en het lijkt wel of de strammigheid voor 90% weg is. Ik kon laatst zelfs een sprintje trekken om de bus te halen, haha!

Wat denken jullie? Toeval? Misschien helpt het andere mensen met pijnklachten. Je kunt het in ieder geval proberen, erg duur zijn die magnesium-pillen niet.

Janus