Al 3.5 maanden onverklaarbare lage rugpijn/bekkenpijn

#1
Begin mei begon mijn onderrug, net boven mijn bil, aan beide kanten pijn te doen. De eerste dag dat ik het merkte viel het nog redelijk mee, 'zal morgen wel overgaan', dacht ik. Vanaf de tweede dag werd het erger en met een week had ik al de fysiotherapeut gebeld. Weken met fysiotherapie volgden, dagelijks verschillende oefeningen doen.

We zijn nu 3.5 maanden later en ik merk bijna geen verschil. Het is een erg stijf en zeurend pijngevoel, vooral als ik 's ochtends opsta. Het is aan de linkerkant meestal erger dan aan de rechterkant, maar ook dat wisselt soms. Het straalt niet uit. Ik heb pijn bij zitten, staan en liggen. In het begin gaf liggen geen pijn en was dat dus fijn, maar nu doet liggen ook zeer. Ik kan niet meer lang lopen en staan en met een staand beroep is dat natuurlijk niet te doen. Ik kan niet eens meer 2 dagen achter elkaar werken. Ik ben pas 25 jaar! Ook is er geen aanleiding geweest voor deze pijn. Ik heb geen ongeval gehad of wat dan ook, geen verkeerde beweging gemaakt.

Ik word hier erg somber van. Ik heb geen flauw idee wat ik heb, maar het gaat maar niet over, ook niet met behulp van fysiotherapie. Ik weet gewoon niet meer wat ik er nog tegen kan doen. Ik hoop dat iemand hier een idee heeft van wat het zou kunnen zijn. Toevallig had ik een onderzoek bij de gynaecoloog vorige week, en de avond en 2 dagen na dit onderzoek ben ik meermaals bijna flauwgevallen van de pijn in mijn onderrug. Het lijkt dus alsof het onderzoek de pijn extreem verergerde. Wellicht helpt deze informatie.

Re: Al 3.5 maanden onverklaarbare lage rugpijn/bekkenpijn

#3
oei wat een vervelend verhaal. Misschien is het raadzaam om jou rugklachten door een arts te laten onderzoeken. Lage rugpijn kan ook komen van de organen laag in de buik. Ik weet niet waarvoor je bij een gynaecoloog bent, maar deze organen kunnen klachten in je onderrug geven. Denk ook aan de menstruatie pijn. Dat geeft bij veel vrouwen ook pijn aan de onderrug. Omdat je na het onderzoek meer last hebt, zal ik dit zeker met je gynaecoloog bespreken.

Het is geen normaal beloop dat de klachten erger worden, zeker niet met liggen. En zeker niet op jou leeftijd. Dit zal ik toch verder laten onderzoeken.

Hopelijk heb je wat aan mijn antwoord en heb je snel duidelijkheid.

Re: Al 3.5 maanden onverklaarbare lage rugpijn/bekkenpijn

#4
De gynaecoloog gaf aan dat ik het beste naar een bekkenfysiotherapeut kon gaan, omdat wellicht de rugpijn van het bekken komt. Hier ben ik dus nu mee bezig alleen heeft zij vakantie. Ik was bij de gynaecoloog vanwege een onschuldige poliep op de baarmoedermond. Mijn menstruatie geeft ook pijn in de rug en buik, maar dat is al jaren maar tijdelijk de eerste paar dagen. De rugpijn heeft dus niets met de menstruatie te maken.

Ik ben inderdaad ook aan het twijfelen om er een arts naar te laten kijken als de bekkenfysiotherapie niet helpt, maar ik heb geen idee wat voor arts. Mijn huisartsenpraktijk stuurt niet snel door naar een specialist wegens dit soort klachten. "Op een foto is dan toch niks te zien", denken zij. Ik loop ook al sinds september met pijn in mijn borstspier sinds een licht bedrijfsongeval (gelukkig een aanwijsbare oorzaak) en daar krijg ik zelfs geen foto voor. Gelukkig helpt fysiotherapie daar wel voor.

Re: Al 3.5 maanden onverklaarbare lage rugpijn/bekkenpijn

#5
Goed dat je gestart bent met bekkenfysiotherapie. Op een foto is ook bijna nooit iets te zien alleen breuken of slijtage. Een breuk is het niet, en slijtage doe je niets aan behalve fysiotherapie.
Wat zei de bekkentherapeut als mogelijke oorzaak?

Ik zal afwachten wat de bekkentherapeut voor je kan doen, als zij het niet vertrouwt of niet meer weet, kan zei met jou huisarts een eventuele doorverwijzing of toch een foto regelen.

Maar het is een vreemd klachtenbeeld bij normale rugklachten, rugklachten vanuit het bekken is mijn kennis niet voldoende voor om er iets zinnigs over te zeggen.

Hopelijk merk je snel verbetering of krijg je duidelijkheid