Al weken verschillende klachten

#1
Hoi. Ik heb sinds een week voor het begin van de zomervakantie (zo’n 4 weken nu) verschillende nare klachten die ik zelf niet kan verklaren. Het begon met een licht kietelend/tintelend gevoel in m’n hoofd rond mijn rechter slaap. Toen het niet over ging ben ik na een week naar de huisarts gegaan en die wees mij op een B12 tekort. Dat kon wel kloppen, want ik eet niet vaak producten die B12 bevatten. Ik ben dus 3 weken lang vitamine-B12 supplementen dagelijks gaan slikken. Het heeft alleen niet geholpen. Sterker nog, de klachten zijn alleen maar erger geworden. Ik heb nu ook een doof/drukkend gevoel op de plek waar het eerder tintelde. Ook heb ik een gevoel alsof me rechter oor dicht zit terwijl ik gewoon goed kan horen. Ook heb ik nu sinds kort een vreselijk stijf gevoel in m’n nek en mijn rug voelt als een plank. Er staat ook druk op me ogen, alsof iets ertegenaan drukt, verder kan ik trouwens wel gewoon goed zien ik heb geen visuele klachten. Ik zit op dit moment op Bonaire, waar het altijd 30 graden is (zou ermee te maken kunnen hebben?) ik ga volgende week dinsdag terug naar Nederland en ben van plan meteen naar de huisarts te gaan zodra ik terug ben. Ik heb geen moeite met balanceren of bewegen. Ik zit er ondertussen echt een beetje doorheen aangezien ik door deze klachten een stuk minder van de vakantie kan genieten en echt heel veel stress heb hierdoor. Ik heb echt geen idee wat de oorzaak is en niets op internet komt goed overeen met mijn klachten. Ik wil echt heel graag helderheid: heeft iemand een idee?

Re: Al weken verschillende klachten

#2
Hoi Hidde,

wat vervelend om te horen. Door de vage een uiteenlopende klachten die je beschrijft lijkt het mij ook verstandig om even langs je huisarts te gaan. Tot die tijd is het wellicht een idee om alvast de fysiocheck doen via deze link: https://www.hierhebikpijn.nl/fysiocheck/start
Hopelijk raak je dan al een beetje op weg naar een mogelijke oorzaak voor jouw klachten. Bij andere vragen, laat het ons gerust weten. Succes!

Mvg