Onverklaarbare pijn in bovenbenen

#1
Een jaar geleden tijdens het hardlopen kreeg ik opeens pijn scheuten in mijn beide boven benen, de spieren leeken compleet te verstijven (als of ze in een knoop werden gelegd). Dit was zo hevig dat ik geen stap verder meer kon zetten. Ik heb het toen gelaten en het trok langzaam in een paar dagen weer weg. Later kwam het weer terug tijdens het fietsen op een normale fietsen, weer de zelfde pijn en steeds op verschillende plekken in beide bovenbenen. Binnenkant boven de knie, in het midden van de bovenbeen en de zijkant.
Afgelopen zomervakantie schoot het weer in beide benen tijdens een vakantie in Frankrijk, ik heb toen 2 week niet/amper kunnen lopen van de pijn en kon mijn benen amper strekken omdat de spieren compleet verstijfd waren.
Ik ben naar de neuroloog, sportarts, fysio geweest en heb foto's laten maken maar niemand kon wat vinden. Ik heb toen dryneedling gehad en dat leek wel wat te doen.

Nu zijn we een jaar verder en leven we in dezelfde periode als vorig jaar en weer is de pijn terug. Afgelopen weken geen moeite gehad met wielrennen en bodypump, maar ik stapte gister de baan op voor een potje tennis en na een paar passen steekt de pijn weer in beide benen. En nu ook op de gewone fiets steekt de pijn er weer in en lukt het mij niet om het rondje te maken met mijn been.

Ik ben echt ten einde raad, ik hoop dat iemand mij echt een keer kan helpen...

Rode gedeeltes op foto zijn alle plekken waar de pijn is geweest.
Afbeelding

Re: Onverklaarbare pijn in bovenbenen

#2
Hoi Sanne,

wat vervelend om te horen en ook dat er in de tussentijd nog geen oorzaak gevonden is voor jouw klachten. Het is misschien een schot in het duister maar is er in het verleden door de fysiotherapeut ook al eens gekeken naar (eventuele) betrokkenheid van de onderrug, en met name het SI-gewricht (bekken). Het is namelijk duidelijk dat de oorzaak mechanisch is, dus bewegingsafhankelijk. Dit kan betekenen dat er structureel iets blokkeert in je onderrug/bekken/heupen wat de klacht veroorzaakt. De pijn in je bovenbenen is in dat geval te herleiden aan 'refered pain', deze zogenoemde referentie pijn uit zich dan in je benen maar wordt veroorzaakt door de klachten elders in het lichaam. Een andere mogelijkheid is de Sartorius spier die de klachten veroorzaakt, maar ook in dat geval is er goed een link met eventuele bekkenklachten te leggen. Nogmaals, dit is een schot in het duister, maar wellicht de moeite waard om te laten checken bij een manueel therapeut. Succes!

Mvg