Re: CAM Impingment

#12
Hi allemaal, ben recent (4 weken geleden) ook geopereerd aan mijn heup. Had een impingement en het labrum is weer ‘vastgezet’ met een kijkoperatie. Herstel gaat oké, kan bijna weer normaal lopen. Weet alleen niet goed of het nu geholpen heeft omdat ik nog niet alle bewegingen kan maken.
Maar merk ook dat mijn heup nu af en toe knakt en ben bang dat dat toch verkeerd is. Lastige vind ik dus om te beoordelen of het nu goed is gegaan en geduld te hebben. Goed om hier ook positieve ervaringen te lezen. Ik hoop weer fanatiek te kunnen sporten over een paar maanden (ben 30 jaar overigens).

Re: CAM Impingment

#13
Beste SJJ,

Geduld hierin is belangrijk ;)

Fanatiek sporten is zeker mogelijk. (ligt er wel aan welke sport) wat was de oorzaak van jou klachten? aangeboren of door blessures?

Ik heb genoeg sporters gerevalideerd die weer fanatiek konden sporten. Maar zeker ook een aantal moeten adviseren een andere sport te kiezen. Rugby is vaak niet de beste sport om weer op te pakken. Maar dit is afhankelijk van het letsel, de oorzaak en wat je wilt.

Het herstel moet je wel zeker 6 maanden geven. Als wielrennen je sport is, kan het misschien wel wat sneller.

Re: CAM Impingment

#14
Hoi,

Vorig jaar januari geopereerd CAM impingement en labrumscheur.. Na 4 mnd revalidatie weer gestart met opbouw werken (thuiszorg) Echter zijn de klachten van voor de operatie terug. Zou het kunnen zijn dat ik vanwege het vele in/uitstappen in de auto opnieuw mijn kraakbeen heb gescheurd? Of dat er op de kop weer een bobbel zit? De diep zeurende pijn in de lies en de knie voelt precies zo zoals voor de operatie.

Re: CAM Impingment

#15
Hoi Nathalie,

Ik begrijp je zorgen, maar het is zo goed als onmogelijk dat je kraakbeen weer is gescheurd of dat er weer een bobbel zit. Een Cam impingement is vaak aangeboren, wat kan verergeren door de tijd. Als deze bobbel is weggehaald komt het niet meer terug. Ook het kraakbeen scheurt niet door in- en uit de auto stappen. Dit is vermoedelijk gebeurd door de bobbel die tegen het kraakbeen schuurde. Dit is (als het goed is) verholpen door de operatie.
Zonder CAM scheurt het kraakbeen/ labrum eigenlijk zelden in de heup, behalve na extreme belasting (sport of ongeval). In normaal dagelijks gebruik gebeurd dit niet bij een goede vorm van de heupkop.

De diepe zeurende pijn in de lies wanneer voel je die? Wat voor auto heb je, (hoge of lage instap?) Hoe gaat het verder door de dag heen? Hoe heeft je herstel eruit gezien? Ben je nog steeds aan het revalideren?

Re: CAM Impingment

#16
Hallo iedereen,

Ik (33j) ben begin januari 2021 geopereerd aan m'n rechterheup CAM + scheurtje labrum. Na 5 maand kan ik 5km lopen, wel nog wat last/stijfheid na het lopen en de dag er na.

Die "knak" in jullie heup dat jullie soms hebben, had ik in het begin ook bij een bepaalde oefening waar ik m'n been moest heffen.
Die knak kan ik nu ook uitlokken door m'n rechterbeen zeer hoog te heffen.

Volgens mijn fysio/specialist komt dit door dat er daar een pees loopt, die soms over het bot gaat.