Hallux Valgus

#1
Hallo
Een beetje lang verhaal
Ik heb (beide voeten) hallux valgus en platvoeten.
Ook heb ik werk waarbij ik veel moet lopen.
Ongeveer een maand geleden kreeg ik last van steken in mijn rechtervoet. Die steken gingen na een paar uur wel weg maar sindsdien deed lopen pijn bij iedere stap die ik zette. De bovenkant van mijn voet was ook opgezwollen.
Telefonisch overleg met de huisarts gehad, zij dacht aan overbelasting. Ik heb naproxen gekregen en op mijn werk heb ik werkzaamheden gevraagd waarbij ik minder hoefde te lopen. Na anderhalve week nog geen verbetering en ben ik weer bij de huisarts geweest. Zij zag mijn voeten en zei dat ik steunzolen nodig had. Ik vertelde haar dat ik die al heb maar zei dacht dat er misschien een aanpassing nodig was.
Gelukkig kon ik enkele dagen later al bij de podotherapeut terecht. Die heeft mijn voeten goed onderzocht. Mijn zooltje is aangepast en een controle afspraak voor 2 weken later. Toen was er nog steeds geen verbetering en is er contact geweest met de huisarts voor evt. een foto van mijn voet. Die is gemaakt en mijn 2e middenvoetsbeentje is gebroken
Maar goed, de gipsmeester adviseerde me wel iets te doen met die hallux valgus omdat ik anders wellicht weer met hetzelfde probleem zit.
Denken jullie dat ik in aanmerking kom voor een operatie? Aan de knobbel zelf heb ik niet zo'n pijn maar de grote teen staat scheef en drukt de 2e teen ook iets opzij.

Re: Hallux Valgus

#2
Beste,

Oei wat vervelend.
Als jou hallux valgus zorgt voor teveel druk op jou middenvoetsbeentjes is dit zeker een operatie indicatie. Als er geen verdere oorzaak voor de breuk is, lijkt dit de meest voor de de hand liggende oorzaak ervan.

een hallux valgus wordt alleen op medische gronden geopereerd en niet op cosmetische (en een breuk is wel medisch ;))

Succes!

Re: Hallux Valgus

#3
Beste Fysiotherapeut

Dank u wel voor uw antwoord
Ik heb nooit eerder een operatie overwogen omdat ik er niet veel last van had maar de opmerking van de gipsmeester heeft me wel aan het denken gezet.
Morgen over een week moet ik weer terug en dan ga ik het eens ter sprake brengen