Ganglion vanuit peesschede naar wreef

#1
Ik ben taxichauffeuse en ben nu voor de 3e keer geopereerd ( in 6 jaar tijd) aan een ganglion in mijn voet die uitkomt op mijn wreef (ter grootte van een druif), als deze gaat groeien dan drukt hij op de zenuwen die daar dicht in de buurt zitten waardoor ik dus pijn heb en mijn voet zet dus ook behoorlijk op dan.
Nu echter zegt de bedrijfsarts dat het niet van het autorijden komt, maar ik rij dus ruim 4 en een half uur per dag moet honderden malen gas geven en remmen en er komt druk op de pezen te staan daardoor.
Zo langzamerhand word ik een beetje moedeloos om zo maar door te gaan met het vak en mijzelf de vernieling in te helpen, want al dat geopereer is natuurlijk niet bevorderlijk voor littekens telkens.
Wat kan ik nu het beste doen?

Re: Ganglion vanuit peesschede naar wreef

#2
Beste Magic23,

Een ganglion heeft de vervelende eigenschap om terug te komen. Vaak wordt deze terugkeer versnelt door veelvuldige herhaling van bewegingen van, in dit geval, de voetheffers. Je hebt gelijk dat dit bij autorijden vaak voorkomt, maar dit gebeurt bijvoorbeeld ook tijdens gewoon lopen. Het zal dus niet alléén door het autorijden komen, maar het draagt er zeker niet positief aan bij.
Ik weet niet welke voet het is, maar anders zou een automaat misschien nog een optie zijn. Je hebt gelijk dat telkens opnieuw opereren met littekenweefsel tot gevolg ook niet gunstig is.
Een pasklaar antwoord heb ik zo ook niet voor je klaar. Je gezondheid gaat voor alles natuurlijk en als autorijden niet meer lukt, dan zul je wellicht wat anders moeten zoeken.

Succes!

Re: Ganglion vanuit peesschede naar wreef

#3
Rudy,

Allereerst dank voor je antwoord, het is dus mijn rechtervoet (gas en rem voet) en rij in een Ford Transit en per dag ruim 4 uur.
De bedrijfsarts wil mij terug de bus op sturen want vervangende werkzaamheden zijn er niet, hoe kan ik haar duidelijk maken dat dit niet bevorderlijk is voor mijn gezondheid, het zijn immers wel mijn voeten.
Zij zegt dat ze dit in haar 30 jarige carrière nog nooit heeft meegemaakt dat iemand van het gas geven dit soort klachten krijgt, wat ik overigens niet begrijp.
Waarschijnlijk ben ik gewoon een pechvogel om dit te krijgen (maar 3x is voor mij de limit), maar ander werk vinden moet volgens mij in samenwerking met de werkgever volgens de wet poortwachter.
De werkgever zit op 1 uur rijden van mij af, als ik nu al 10 minuten in mijn eigen auto rij voel ik het al trekken binnenin (ben 1 december geopereerd trouwens) dus nog maar kort geleden.
Ik voel letterlijk de grond onder mijn voeten vandaan gaan als ik weer die bus op moet en een jaar later weer onder het mes zou moeten, geen idee wat ik nu moet doen.

Re: Ganglion vanuit peesschede naar wreef

#4
Beste Magic,

Jou zorgen zijn begrijpelijk. Een ganglion kan terug komen zoals Rudy ook al aangeeft, na een operatie is de kans hierop kleiner als de gehele ganglion weghalen. Is het bekend waarom de ganglion er zit? Kan een overbelasting van de pezen zijn, maar ook slijtage of gewrichtsproblemen kunnen onderliggende oorzaak zijn. Wat je kan doen is eventueel de stoel aanpassen (als het mogelijk is) zodat je voet een andere positie krijgt met het gas geven. Daarnaast kunnen wij alleen medisch advies geven, bij terug kerend problemen moet je bij jezelf nagaan wat je belangrijker vindt. Deze beslissing ligt voornamelijk bij jou en in overleg met je werkgever en arbo arts moet er een passend oplossing gezocht worden.

Succes!

Re: Ganglion vanuit peesschede naar wreef

#5
Het is overbelasting van de pezen (te veel herhaalde handelingen achter elkaar) en wellicht slijtage het is de 3e operatie al (waarbij de gehele ganglion weg is gehaald) en ik ben 54 jaar en doe dit jaar ruim 7 jaar en heb hiervoor nog nooit dit soort problemen gehad, het begon na anderhalf jaar autorijden en toen daarna weer en daarna opnieuw, dus er zit een patroon in.
De stoel anders zetten is geen oplossing anders kan ik niet bij de pedalen, mijn voet hangt boven het gaspedaal, mijn hiel raakt de grond niet, dat is niet mogelijk in een bus, als ik de stoel in de laagste stand zet kom ik niet boven het dashbord uit, ik ben 1.57m.
Ik heb ooit eens bij een andere maatschappij gereden en daar kon de stoel niet verder naar voren en heb toen mijn schouder aan gort gedraaid vanwege geen stuur bekrachtiging, schijnbaar ben ik gevoelig voor dit soort dingen.
cron