3 jaar Snijdend Schouderklacht Supraspinatus/Borst Clavicularis en in de rug zeurende pijn rondom rhomboid/Stijven nek.

#1
Beste Leden van hierhebikpijn,

Goedemorgen hierbij graag advies/hulp gezocht!

Tot op heden ervaar ik aan de rechterkant van mijn lichaam veel pijn dit duurt al 3 Jaar.

De rechterkant van mijn schouder (supraspinatus) en in de pectoralis major rondom de (clavicularis) ervaren een snijdende/zeurende pijn en dit activeer ik bij bepaalde drukpunten en is bij belasting aanwezig.

De klachten merkten ik op na enige tijd van het beoefenen van krachttraining (Schouder/borst) en bij het kickboksen maken van hoeken/opstoten kwam dit meer opspelen. Hierdoor kan ik al geruime tijd niet meer trainen

Verder ervaar ik in mijn rug regelmatig een zeurend gevoel rondom de trapezius/rhomboid. Dit gevoel kan dagen weg zijn en vervolgens weer bij het wakker worden of in het verloop van de dag erger gaan zeuren.

Ook mijn nek is vrij stijf en en de mobiliteit in mijn gehele rechterkant is vrij beperkt.

Graag Hulp gezocht de stappen die ik zelf al heb genomen zijn;

-MRI scans voor borst bovenkant/bovenkant rug/schouder/nek hieruit kwamen geen bijzonderen resultaten.

- cortisonensteroïde is al meermaals toegediend dit leverden niks op

- Fysiotherapie van het proberen te verbeten van mobiliteit als dry needling/ fasciatherapie. Corrigerende oefeningen om de schouderbladen beter te fixeren naar achteren toe.

-Pijnkliniek bezocht

Re: 3 jaar Snijdend Schouderklacht Supraspinatus/Borst Clavicularis en in de rug zeurende pijn rondom rhomboid/Stijven n

#2
Hoi Yorick,

Wat vervelend dat je al zolang klachten hebt. Het klinkt als een instabiliteit probleem rondom jou schouder/ schouderblad/ nek/ bovenrug regio. Dit is heel goed op te lossen met de juiste fysiotherapie.

Mijn vraag dus ook, wanneer in dit traject heb je fysiotherapie gehad? Hoe lang heeft de therapie geduurd? Hoe intensief was de therapie? Hoe therapie trouw was je zelf met de juiste oefeningen? Was je fysiotherapeut gespecialiseerd in schouderproblematiek liefst dan ook nog een sportfysiotherapeut? Krachttraining en kickboksen vragen enorme belasting van je schouder. Vermoedelijk ligt de oorzaak ook in verkeerde uitvoering in één van deze sporten of beide. Vandaar is het handig ome en sportfysiotherapeut dit te laten beoordelen, die zijn heel goed in het analyseren van sportbewegingen en welke belasting dit vraagt voor het lichaam.

Ik vind het altijd zeer bijzonder dat er meermaals een injectie wordt geplaatst, zonder een duidelijke reden hiervoor? En zeker als er geen enkel effect is geweest. Een injectie heeft veel bijwerkingen op de kwaliteit van je peesweefsel.

Zoals ik je verhaal lees, heb je van alles gedaan maar eigenlijk niets gestructureerd en veel dingen gedaan/ laten doen zonder dat daar gefundeerde redenen voor waren (injecties)

Succes!