Re: fibulalaxiteit

#13
Gast schreef:
11 apr 2019, 11:38
9 maanden geleden aangereden op de racefiets.Eerst naar huisarts geweest, 2e graadsverrekking mediaal collateraal ligament + enkele gebroken ribben. Advies 3 dagen ibuprofen. Arthro CT negatief, MRI lichte meniscusdegeneratie en kraakbeenlijden. Radioloog persoonlijk even gesproken, kan fibulalaxiteit niet bevestigen aangezien een MRI uiteraard een statisch beeld geeft en geen dynamische opname is.
Orthopedist vermoedt een plicaprobleem (valse plooi) mediale zijde, fibulalaxiteit gemeld maar wordt genegeerd. Durft fibula niet fixeren owv het risico op een nervus peroneus letsel met dropvoet tot gevolg + bij fixatie fibula kunnen er klachten aan de enkel ontstaan.
Intense fysiotherapie gedurende enkele maanden. Fibulalaxiteit blijft aanwezig, bij druk op de kuit of bij een poging om te hurken (wat nog steeds niet helemaal lukt) luxeert de fibula thv de knie. Inmiddels klachten aan de buitenenkel en soms regio grote teen. Heup staat onder spanning, bekken loopt vast,...
Heb het gevoel dat hier erg weinig expertise rond bestaat, zowel orthopedist als fysiotherapeut hadden deze laxiteit nog nooit eerder gezien. Ben ongerust naar prognose toe aangezien ik nu al erg beperkt ben in wat ik gewend ben om te doen.

Re: fibulalaxiteit

#14
Hallo,

Ik heb sinds enkele weken last van variërend opkomende pijn aan de fibulakop, enkel tijdens flexie van de knie. Soms verdwijnt deze pijn en soms is deze terug. Hiertegen had ik ontstekingsremmers genomen, onder andere traumeel, dit hielp niet. Ik kreeg dan ook op exact de plaats waar ik last had bultjes en roodvorming, wat ik kon uitpitsen en verdween. De last is zeker draagbaar, maar niet ideaal voor sport, wanneer je een aantal graden je knie beweegt tijdens het lopen, verdwijnt de pijn op die plaats, maar als je dan nog meer graden wilt bewegen, is de pijn er nog