Rugpijn bij draaien van torso

#1
Ik heb de laatste dagen pijn om mijn wervel in het midden. Vooral aan de linker kant en ik voel het alleen als ik mijn torso draai (om naar achter te kijken) ik zit de laatste dagen veel thuis en weet niet wat voor oefeningen ik hiertegen kan doen. Volgensmij zijn het de spieren die stijf staan maar ik lees verschillende dingen. Ik ben 17 jaar oud en mannelijk.
Hartelijk dank John

Re: Rugpijn bij draaien van torso

#2
Hoi John,

Probeer wat oefeningen te doen om je rug mobiel te houden. Dit kun je prima thuis op een matje doen (of op bed gewoon) vooral draai bewegingen rustig uitvoeren. En probeer veel in beweging te blijven, al is dat lastig in deze tijd. Maar gewoon een stuk wandelen doet ook al vaak veel goeds voor je rug.

Eventueel squats en lunges uitvoeren. En deze kun je combineren met rotaties. Maar probeer snelle rotaties te vermijden.

Re: Rugpijn bij draaien van torso

#4
Hee John,

Vervelende klacht vaak, dit zie je vaker als we als mensen meer zitten dan normaal.

Er zijn enkele oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen om alles 'soepel' te houden. bv:
- Op je zij liggen met je armen uitgestrekt naar voren, dan klap je eigenlijk als een T open met een arm naar de andere kant. Dit herhaal je dan 10 x, andere zijde liggend doe je hetzelfde.
- In zit je handen op je benen laten rusten, dan trek je je schouderbladen naar achteren alsof je iets probeert te knijpen tussen je schouderbladen, ook 10 herhalingen

Kijk eens hoe dit gaat en mocht je vragen hebben over hoe verder bericht je even

Gr