Pijnlijke knie lang na VKB reconstructie

#1
Hi!

Ik zit een beetje in dubio! Ik heb aan beide knieën een VKB-reconstructie gehad (I know, lucky me). In 2017 ben ik aan mijn rechterknie geholpen. Ik heb daarna wat kwaaltjes gehad maar heb afgelopen maanden meer last gekregen. Ik heb al MRI-scans gehad en er is niks mis met mijn kruisbanden en meniscus. Ik heb vaak last van een 'stijve' knie vlak na het voetballen. Het voelt dan alsof het heel stroef is en dit kan tot de dag erna doorgaan. De pijn zit vooral aan de binnenkant en de onderkant van de knieschijf. Ik heb X-benen en het blijkt dat mijn knieschijf niet goed in de holte zit. Ik voetbal nu met brace en durf hem niet echt af te doen. M'n knie is niet per se dik of warm, maar er zit wel altijd vocht in. Weet iemand toevallig wat het kan zijn?

Alvast bedankt!

Re: Pijnlijke knie lang na VKB reconstructie

#2
Beste gast 2020,

Wat vervelend van je knie.
Het kan inderdaad een probleem van de knieschijf zijn. Zolang je knie niet dik wordt is er geen schade in je knie.
Hoe heb je gerevalideerd en hoe is je revalidatie gegaan? Heb je afgelopen maanden minder gevoetbald door de kwaaltjes? Het kan namelijk ook zijn dat je knie weer in het "ritme" moet komen als het waren.
Na veel vkb- reconstructies blijft die knie vaak anders aanvoelen voor mensen, en stijfheid is daar één van de meest gehoorde klachten van. Dit is niets ernstigs, maar vooral vervelend. Dit kun je voorkomen door te blijven sporten. Vaak ontstaan deze klachten na een tijd minder sporten, door wat voor omstandigheden dan ook.

Succes, en er is geen reden om te stoppen met voetballen op dit moment.

Re: Pijnlijke knie lang na VKB reconstructie

#3
Hoi,

Dank voor je reactie! Mijn knie wordt na sporten soms wat dik, maar zoals ik al zei zit er eigenlijk altijd vocht in. Toch is het niet voldoende om me daar echt zorgen om te maken. De revalidatie van mn knie is eigenlijk voorspoedig gegaan, heb 11 maanden intensief fysiotherapie gehad en ben daarna zelf, op geleiding van pijn en comfort, aan de slag gegaan. Ik heb enkele maanden geleden een klap op mijn knie gehad, dit was verder geen enorm incident maar ben daardoor wel even uit het ritme geweest. Wellicht heeft het toch daarmee te maken!
Fijn om te horen dat meer mensen er last van hebben, ik kon online weinig vinden over deze klachten. En hoop inderdaad dat ik gewoon kan blijven voetballen!
Nogmaals bedankt!