Voorste kruisband en of meniscus/buitenband letsel?

#1
Goedemorgen,

Helaas heb ik afgelopen zondag mijn knie verdraaid tijdens een potje voetbal. Met het verdraaien hoorde ik de “welbekende” knak/ploep. Nu is het echter wel zo dat de zwelling van mijn knie relatief meeviel en ik eigenlijk veel last heb aan de binnenkant en buitenkant van mijn knie. Ik ben ongeveer 8 jaar geleden al geopereerd aan mijn voorste kruisband En ik weet ongeveer wat voor complicaties dat geeft. Nu 5 dagen later loop ik alweer redelijk vlotjes en kan ik de knie redelijk strekken en redelijk buigen. Wel met wat pijn en geknars gepaard. De vorige keer was dat na een paar dagen niet mogelijk. Nu is mijn vraag, ben ik de dans ontsprongen? (Afgescheurde voorste kruisband) en zijn het de omliggende banden/spieren die een flinke klap hebben gehad. Of is er alsnog een grote kans dat er iets is ingescheurd of afgescheurd?

Mvg,

Nico

Re: Voorste kruisband en of meniscus/buitenband letsel?

#2
Beste Nico,

Het is geen garantie dat er niets aan de hand is. Vocht in de knie betekend altijd wel letsel, hoe groot dit is en wat dit is kun je laten onderzoeken. Na het scheuren van een kruisband is het best mogelijk dat de eerste dagen best goed gaan, sommige mensen komen pas na een paar maanden achter dat er toch wel iets ernstigers is.

Maar het hoeft zeker niet je kruisband te zijn, wat ik je zal adviseren is om toch een afspraak bij een sportfysiotherapeut te maken. Deze kan met veel zekerheid zeggen na een week wat er aan de hand is.

Succes!