sinds ongeval opeenhoping aan klachten

#1
een maand geleden heb ik een verkeerde draai gemaakt toen de auto waar ik in zat werd aangereden. Het was helemaal niet hard! op een rotonde, maar sinds dat ongeluk ben ik de weg kwijt. :( ik zat in de proeftijd van mijn werk.. en doordat ik avonds en de volgende dag zoveel last kreeg moest ik me wel ziekmelden.. met als gevolg dat ik binnen een paar dagen niet meer op mn werk hoefde te komen. Alsof dat niet al erg genoeg is! Wat veeeel erger is, is dat ik sinds het ongeluk nog geen dag hoofdpijn vrij ben geweest. Ik slik pijnstillers en maagbeschermers zelfs tabletten om rustig te worden en tegen zenuwpijn maar ik slaap niet. Ik vind geen rust. Mijn nek en onderrug voelen breus. De klachten in mijn nek stralen uit naar mijn schouders. Ik krijg wel hulp van famillie maar heb twee kleine kinderen, en heb continu het idee dat ik achter raak met verzorging. Ik kan me niet zo goed concentreren. En doordat ik dus eigenlijk het gevoel heb dat ik met de kinderen bezig moet zijn, vind ik dus al helemaal geen rust! en zal het ook niet snel beter gaan.
Maar ik ben dus nogal bang geworden, eigenlijk behoorlijk geschrokken! dit kan zo toch niet blijven. Ik heb wel eens iets verzwikt.. maar dit voelt heel anders. ik kan noet goed omschrijven wat het is. Maar het had toch al beter moeten gaan. Iemand adviezen of iets wat mij gerust zou kunnen stellen, want ik zie het niet meer. Ik ben nogal down van dit alles. Ik zal voor mijn kinderen daar moeten zijn. Maar zo futloos en vermoeid en gespannen als ik ben. Ik heb gewoon veel pijn, en vind met geen mogenlijkheid rust. Moet ik dan toch echt aan de slaaptabletten. Of een manier vinden om mij een week ofzo aan de kinderen te onttrekken?? Alles was zo vanzelfdprekend. Nu weet ik me helemaal geen raad, dit kan echt niet zo blijven. Kan iemand mij vertellen hoe het kan dat op een röntgenfoto alles normaal uitziet, maar mijn spieren niet zoals normaal aanvoelen.

Re: sinds ongeval opeenhoping aan klachten

#2
overigens heb ik een fysiotherapeute waar ik heen ging voor mijn pols. Nu heb ik haar aan mijn nek laten gaan, en dit was eergister, en ik verrek nu nog meer van de pijn. Ik kan licht niet goed verdragen, en had eigenlijk meteen na de behandeling heftige hoofdpijn.
Dat kan toch niet de bedoeling zijn, of zou dat toch de druk van mijn nek/rug verminderen op den duur?

Re: sinds ongeval opeenhoping aan klachten

#4
Beste SH,

Wat vervelend van alle ongemakken na het ongeluk. Probeer positief te blijven, wat ik vooral merk in je verhaal is dat je zelf in een neerwaartse gedachten spiraal komt. De fysieke klachten duiden meer op spanning vanuit de spieren. Dit is niet te zien op een röntgen. Het kan heel veel pijn doen, maar het kan geen kwaad. Maar door zelf negatief te denken over de klachten bouw je alleen maar meer spanning en dus ook pijn op.

Bewegen is goed, probeer gewoon lekker te gaan wandelen of te gaan fietsen. En accepteer dat niks moet, dus niet een bepaalde tijd of afstand, gewoon in beweging komen. Niks forceren en proberen weer te genieten van je lichaam voelen bewegen.

Daarnaast adviseer ik je met een psycholoog of andere therapeut te gaan praten, je denkt je zelf de put in wat voor je lichaam en geest niet goed is.

Succes!

Re: sinds ongeval opeenhoping aan klachten

#5
Hallo,

Bedankt voor het het antwoord, maar ik probeer jij te doen wat ik kan.
En ik heb al een psycholoog, die vind mij juist positief!
Dat is niet de reden waarom ik mij heb geuit op dit forum een week geleden.

Ik maak mij gewoon zorgen, ik ben niet gewend om zo'n moedeloze gevoelens te hebben, m.b.t.
de staat van mijn lijf.
Dat is waar ik mij zorgen over maak.