Chronische pijn aan de hamstrings

#1
Goeiemorgen, ik heb nu al langer dan een half jaar een aanhoudende pijn onder mijn rechterbil, ik vermoed dat dit aan de hamstrings is. Het is een heel raar kwaaltje waar ik maar niet van afgeraak. Ik doe atletiek en kan zonder pijn rustig lopen, maar als ik plots wil versnellen, voel ik mijn hamstrings pijnlijk trekken. Het rare is dat dit vooral de eerste 10 minuten is, maar als ik ben opgewarmd, heb ik er geen last meer van. Zelfs tijdens het autorijden als ik het gaspedaal induw, doet dit pijn en ook als ik rustig in de zetel zit, voel ik de hamstrings trekken en doet dit pijn. Ik loop hier nu al maanden mee rond, maar ben er niet mee verder gegaan omdat het na de opwarming verdwijnt en ik het vooral belangrijk vind dat ik tijdens de inspanning geen pijn heb. Een medeloper heeft mij verteld dat zijn kinesist hem had gezegd dat dit te maken zou kunnen hebben met de stand van het bekken. Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn of op welke manier dit volledig zou kunnen worden genezen? Dank voor de hulp.

Re: Chronische pijn aan de hamstrings

#2
Hoi Remco,

Wat vervelend van je kwaaltje. Ik begrijp dat je er zo lang mee loopt als het niet erger wordt. Ben er wel voorzichtig mee. Een peesoverbelasting begint met de kenmerken:
- pijn in de eerste periode van inspanning, daarna is de pees "warm" en doet hij geen pijn meer. Dus dit zijn wel jou klachten. Het is de eerste fase van peesoverbelasting. Na deze fase krijg je pijn aan het begin, dan is het weg en komt de pijn weer na inspanning. Dan zit je weer in de fase verder..
Het kan aan jou hamstring liggen, hier zijn hele goede oefeningen voor, zeker als je pas in fase 1 zit. Het kan komen door je stand van je bekken of beweeglijkheid van je heup. Ik zal je adviseren toch naar een fysiotherapeut te gaan, omdat het al zolang duurt.

Succes!